Square Enix PlayStation 5 için AAA oyun geliştiriyor

Square Enix resmi olarak onayladı

Square Enix tarafında son dönemde yaşanan şaşırtıcı ayrılık gündemi sarsan bir olaylar zinciri başlattı. Öyle gözüküyor ki Square Enix PlayStation 5 için AAA oyun geliştiriyor.

Her şey 2019 yılı için planlanmakta olan karakter odaklı Final Fantasy 15 indirilebilir içeriklerin iptali ile başladı. Bu iptallerin sebebi ise oyunun yönetmen koltuğundaki Hajime Tabata’nın şirketten ayrılması oldu. Ardından Final Fantasy 15 global marka sorumlusu Akio Ofuji bu ayrılığa ithafen bir duyuru paylaştı. Duyuruda, bu ayrılık ile birlikte Square Enix firmasının çalışmalarını yeni bir oyuna odaklayacağı bilgisi de yer alıyordu.

Final Fantasy 15 indirilebilir içerikleri iptal edildi

Açıklamayı ilk duyduğumuzda birazcık merak ve birazcık da heyecan hissetmiştik doğrusu ancak olayların bu kadar çabuk filizleneceğini tahmin edememiştik.

Luminous Productions bünyesinde çalışan 3D yazılım çalışanı Tomohiro Tokoro, kendisine ait Linkedin profili üzerinden iş tecrübeleri kısmına ”PS5 için yeni AAA oyunu” şeklinde bir ibare ekliyor. Yeni bir AAA oyuna mı daha heyecan verici yoksa PlayStation 5 için oyun geliştirilemeye başlanmış olması mı?

Bu olayların yanı sıra Sony E3 2019 fuarına katılmayacağını açıklamasıyla yeni konsolları üzerinde çalıştıklarına dair iddialar da güçlenmiş oldu.

Sony E3 2019 fuarına katılmayacağını açıkladı

Önceki İçerikPlayStation Store Black Friday 2018 indirimleri başladı – 10 harika fırsat
Sonraki İçerikPS4 oyun fiyatları nedeniyle Sony Eurasia’ya bakanlık soruşturması
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz