Yeni bir iddiaya göre, Microsoft iki yeni nesil konsol birden piyasaya sürecek. Yeni Xbox ile aynı anda hem geleneksel ev konsolu hem de streaming teknolojisi kullanıcılara sunulacak. 

Bu yılki E3'te Xbox'ın başındaki isim olan Phil Spencer, yeni nesil Xbox konsolları üzerinde şimdiden çalışmaya başladıklarını ve kod adının Scarlett olduğunu açıklamış, daha fazla detay vermemişti. Thurrott adlı internet sitesi ise Scarlett kod adını taşıyan yeni nesil Xbox konsolu ile ilgili çarpıcı bilgiler aktardı.

E3 2018: Microsoft konferansından tüm duyurular, videolar ve detaylar

Geçmişte de Microsoft'un çalışmalarıyla alakalı doğru bilgiler sızdıran Thurrott'a göre, Microsoft iki yeni nesil konsol birden piyasaya sürmeyi hedefliyor. Scarlett kod adındaki yeni nesil Xbox konsolu geleneksel ev konsolu şeklinde olacak. Ancak bununla birlikte Scarlett Cloud adıyla ufak bir cihaz daha piyasaya sürülecek. Bu cihaz da, Microsoft'un altyapısını hazırladığı streaming servisini destekleyecek ve oyunlar bu yolla oynanabilecek. Yani Microsoft iki farklı yöntemle oyun oynatan iki konsolu aynı anda çıkarmış olacak.

Thurrott'un aktardığına göre, iki cihaz tek paket şeklinde satışa sunulacak. Yani Scarlett kod adlı geleneksel ev konsolunu alanlar Scarlett Cloud cihazına da sahip olacak.

Scarlett Cloud'un geleneksel konsola kıyasla kontrolcü girişleri, görüntü işleme ve çarpışma algılama gibi işlemler için daha sınırlı bir yerel hesaplama kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor. Scarlett Cloud, oyunun ufacık bir kısmını yerel donanımla çalıştıracak, geri kalan ve daha büyük olan kısım ise Microsoft'un altyapısını kurduğu sunucu tarafında çalışacak ve Cloud sistemi bu iki tarafı birleştirerek sağlam bir oyun deneyimi sunacak. Bu da yerel olarak çalıştıracak kısım için daha fazla donanım maliyeti ve konsol fiyatının yükselmesi anlamına geliyor. İddiaya göre ise yine de Scarlett, yeni nesil bir konsolun standart fiyatından "büyük ölçüde daha az bir fiyatla" satışa sunulacak.  

Thurrott, Microsoft'un nihai amacının ise herhangi bir cihazdan istenildiği zaman Xbox'a erişim sağlanabilmesi olduğunu yazdı. Bu doğrultuda, dünyanın her bir büyük pazarı için Microsoft'un devasa bulut tabanlı veri merkezleri kurduğunu belirtti.

Ubisoft CEO’sundan konsolların geleceği hakkında açıklama

Yine Thurrott'un kendi kaynaklarından edindiği bilgide, Microsoft'un oyunlardaki gecikmeyi her anlamda azaltmayı da amaçladığı söyleniyor. Şöyle ki, çok oyunculu bir oyun Microsoft'un Azure sistemini ana sunucusu olarak kullanıyorsa, Scarlett Cloud bu sunucuya daha yakından erişim sağlayabilecek ve bu da gecikmeleri daha aşağıya çekecek. 

Yine aynı kaynaktan gelen bilgiye göre, tüm Scarlett oyunları bütün Scarlett cihazlarında çalışacak. Yani geleneksel Scarlett konsolunda çalışan bir oyun Scarlett Cloud'ta da oynanabilir olacak ve bunun tersi için de geçerli olacak.

Geleneksel ev konsolu olan Scarlett'in henüz geliştirme aşamasının başlarında olduğu ancak streaming desteği sunacak mini cihaz Scarlett Cloud'un daha ileri bir safhada olduğu belirtildi. İki konsolun aynı anda 2020'de çıkacağı iddia ediliyor.

Önceki İçerikSpider-Man için yeni fragman Comic-Con’da yayınlandı
Sonraki İçerikDragon Ball FighterZ için iki yeni karakter daha duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz