SÖYLENTİ: Microsoft disk sürücüsüz Xbox One piyasaya sürecek

İddiaya göre, 2019'da 200 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Disk sürücüsüz Xbox One modeli geliyor
Disk sürücüsü barındırmayan Xbox One modeline ait temsili fotoğraf

Microsoft‘un disk sürücüsüz Xbox One konsolu üzerinde çalıştığı ve bunun 2019’da çıkış yapacağı iddia ediliyor.

Thurrot sitesinin şirkete yakın kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Microsoft önümüzdeki sene yeni bir Xbox One modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu modelin, standart Xbox One konsoluyla aynı donanıma sahip olacağı, tek farkın disk sürücüsü belirtiliyor. Zira, iddiaya göre yeni modelde disk sürücüsü olmayacak, sadece dijital oyunları destekleyecek.

Microsoft’un bu sayede disksiz Xbox One’ı daha düşük bir maliyetle üretmeyi, dolayısıyla da daha düşük bir fiyatla satmayı amaçladığı aktarıldı. Şu anda standart Xbox One konsolu 299 dolardan satılırken, disk sürücüsüz Xbox One modelinin 200 dolar fiyat etkine sahip olacağı bir diğer söylenti.

Ayrıca disk desteğinin olmadığı Xbox One konsoluyla beraber Microsoft, “diskten dijitale” adlı bir uygulamayı da hayata geçirecek. Böylece fiziksel oyunlara sahip olan kullanıcıların seçili perakendecilerde bu oyunları dijital versiyonları ile takas edebileceği öne sürüldü.

Aynı haberde, firmanın bunun dışında yeni bir Xbox One S modeli üzerinde de çalıştığı, bunun disk sürücü barındıracağı ancak yine maliyeti azaltma amacının olduğu ifade edildi.

Öte yandan, Thurrot daha önceden de Microsoft’un Scarlett kod adlı yeni nesil konsolları hakkında bazı bilgiler öne sürmüştü. Firmanın yeni nesilde aynı anda iki konsol birden piyasa süreceğini, bunlardan birinin geleneksel ev konsolu olacağını, diğerinin ise bulut tabanlı oyun oynama (streaming) amaçlı olduğunu ve her ikisinin de 2020’de çıkış yapacağını yazmıştı.

Thurrot son haberinde Microsoft’un hala Scarlett konsollarına disk sürücüsü ekleyip ekleme konusunda karar vermediğini da belirtti.

SÖYLENTİ: Microsoft iki yeni nesil konsol birden piyasaya sürecek

Önceki İçerikPS4 oyun fiyatları nedeniyle Sony Eurasia’ya bakanlık soruşturması
Sonraki İçerikSÖYLENTİ: Death Stranding ve Ghost of Tsushima’nın çıkış tarihi TGA’de açıklanacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz