SÖYLENTİ: Microsoft, EA’i satın alabilir!

Microsoft ayrıca Valve ve PUBG Corp ile de ilgileniyor.

Ortaya çıkan bir iddiaya göre; Microsoft, EA başta olmak üzere Valve ve PUBG‘yi satın almak için girişimde bulunacak.

Polygon“Xbox One’ın ciddi bir özel oyun problemi var” başlıklı yazısında, güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre Microsoft’un Electronic Arts’ı almaya yakın olduğunu belirtti. Aynı yazıda Microsoft’un ayrıca Valve ve PUBG Corp. ile ilgilendiği bilgisi de geçiyor.

SuperData araştırma şirketinin CEO’su, analist Joost van Dreunen konuya ilgili olarak “Microsoft’un çok yakın bir zamanda duyuru yapmasını bekliyorum.” şeklinde konuştu.

İLGİLİ YAZI – Xbox One X inceleme

Geçtiğimiz yıl yeni konsolu Xbox One X’i piyasaya süren Microsoft, bu jenerasyonda konsol piyasasındaki en büyük rakibi Sony‘nin gerisinde kalmıştı. 80 milyona yaklaşan PS4 satışlarına Xbox One konsollarının “tahmini 35 milyonluk” satışıyla karşılık veren şirket, konsola özel oyunlar konusunda da sıkıntılı bir dönem geçiriyor.

Öte yandan, EA Games’in piyasa değerinin 35 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu, Microsoft’un kolaylıkla karşılayabileceği bir ücret olarak görünse bile, bu çapta bir şirket için oldukça büyük bir yatırım olarak gözüküyor.

Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız, beklemede kalın!

Önceki İçerikPSN çöktü, Sony açıklama yaptı
Sonraki İçerikShadow of the Colossus inceleme

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz