Sony GDC 2020 ve PAX East'e katılmaktan vazgeçti

PAX East için planlarını duyurduktan birkaç gün sonra Sony, koronavirüs nedeniyle Boston’daki etkinliğe katılmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Firma ayrıca GDC 2020 konferansında da yer almayacağını belirtti.

PlayStation Blog’da yer alan duyuruda, “küresel içgücümüzün sağlığı ve güvenliği birincil önceliğimiz” denilerek PAX East’e katılımın iptal edildiği ifade etildi:

“Sony Interactive Entertainment, artan COVID-19 (koronavirüs) endişesi nedeniyle Boston’daki PAX East etkinliğine katılım gösterme planını iptal etme kararı aldı. Durumun günden güne değişmesinden dolayı bunun en güvenilir seçenek olduğunu düşündük. Etkinliğe katılımımızın iptaliyle hayal kırıklığına uğradık ancak küresel içgücümüzün güvenliği ve sağlığı şu anda birincil önceliğimiz.”

Öte yandan Sony, 16-20 Mart tarihler arasında düzenlenecek olan GDC 2020’ye (Oyun Geliştiricileri Konferansı) de katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

GamesIndustry.biz’e konuşan firma sözcüsü, COVID-19 virüsü nedeniyle bu yılki GDC’de olmayacaklarını açıkladı. Açıklamada yine “İçgücümüzün sağlığı ve güvenliği şu anki en büyük önceliğimiz. Gelecekte GDC’de yer almak için sabırsızlanıyoruz” denildi. Aynı haberde, Facebook Gaming ve ona bağlı Oculus’un da GDC’ye katılmaktan vazgeçtiği belirtildi.

27 Şubat’ta başlayacak olan PAX East etkinliğinde The Last of Us: Part II, Final Fantasy VII Remake ve DOOM Eternal gibi oyunlar PlayStation standında oynanabilir olacaktı. GDC 2020’de ise Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 ile ilgili birkaç ufak detay paylaşması olasılığı bulunuyordu.

SÖYLENTİ: Sony, PS5’in fiyatını belirlemede zorlanıyor

Önceki İçerikCurse of Anabelle, Playstore’a özel 40 TL yerine 27 TL!
Sonraki İçerikElectronic Arts da GDC 2020 planlarını iptal etti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz