Sony çapraz platform oynamayı niçin engellediğine açıklık getirdi. Şirketin cevabı “PlayStation oyun oynamak için en iyi yer” şeklinde oldu.

PS4‘te neden bazı oyunlarda çapraz platform oynamanın yer aldığı, bazılarında ise bu özelliğin desteklenmediği netleşti. Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, Berlin’deki IFA Ticaret Fuarı’nda konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yoshida, şirketin çapraz platform özelliği için her bir oyunu özel olarak ele alıp değerlendirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Çapraz platform konusunda, bizim her zamanki düşüncemiz PlayStation’ın oyun oynamak için en iyi yer olduğu. Fortnite açısından benim düşüncem, PlayStation 4 ile partnerlik olması kullanıcılar için en iyisi, bu bizim inancımız. Fakat aslında, bazı oyunlar için PC ve diğer platformlarla çapraz platform oynama özelliğine izin verdik. Bu nedenle kullanıcılar için en iyi tecrübenin hangisi olduğuna karar vererek bunu yapıyoruz. Çapraz platform için bizim düşüncemiz bu yönde.”

Çapraz platform desteği ile ilgili tartışmalar uzun zamandır devam ediyordu ancak son birkaç aydır tartışmaların seviyesi de yükseldi. Özellikle, Fortnite’ı daha önceden PS4 üzerinden oynayanların hesaplarına diğer platformlarda erişememeleri tartışmaların alevlenmesine neden oldu.

İLGİLİ HABER – Oyuncular çapraz platformu önemsiyor mu?

Fortnite’ta çapraz platform oynama özelliğine izin vermeyen tek firma ise Sony. Diğer platformların tamamı bir arada oynayabiliyor. Bu durum Rocket League ve Minecraft gibi birkaç diğer oyunda da mevcut.

Sony Interactive Entertainment’ın Amerika CEO’su Shawn Layden, Haziran ayında bu konuyla ilgili olarak “Sony, oyuncu topluluğu tarafından anlayışla karşılanıp kabul edilecek bir çözüm bulma konusunda kendine güveniyor” demişti.

Önceki İçerikMarvel’s Spider-Man’in incelemeleri ne zaman yayınlanacak?
Sonraki İçerikMarvel’s Spider-Man inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz