Sony CEO’sunun çapraz platform desteği konusunda “PlayStation oyun oynamak için en iyi yer” açıklamasının ardından Xbox cephesinden yanıt gecikmedi. Xbox mühendislik bölümü başkanı Mike Ybarra,“[Sony] hala oyuncuları dinlemiyor” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, Berlin’deki IFA Ticaret Fuarı’nda Independent gazetesinde açıklamalarda bulunmuştu. Yoshida,“Çapraz platform konusunda, bizim her zamanki düşüncemiz PlayStation’ın oyun oynamak için en iyi yer olduğu. Fortnite açısından benim düşüncem, PlayStation 4 ile partnerlik olması kullanıcılar için en iyisi, bu bizim inancımız.” demişti.

İLGİLİ HABER – Sony çapraz platform oynamayı neden engellediğini açıkladı

Yoshida ayrıca, Sony’nin PC ve PS4 arasında çapraz platformu desteklediğini, bu konuda şirketin her bir oyunu özel olarak ele alıp kullanıcılar için en iyi tecrübeyi düşünerek karar verdiğini belirtmişti.

Xbox tarafından buna karşılık ilk cevap geldi. Xbox Mühendislik Müdürü Mike Ybarra, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “[Sony] hala oyuncuları dinlemiyor. Tüm oyunlar çapraz platform desteğine sahip olmalı” dedi.

Bunun üzerine bir Twitter kullanıcının, PS4’ün Xbox One’ı uzun zamandır satışlar açısından saf dışı bıraktığını belirtmesine karşılık Ybarra, Microsoft’un aynı anda hem konsol [Xbox] hem de PC tarafından operasyonlar yürüttüğünü, bunun da oyun alanını önemli ölçüde arttırdığını söyledi. Ayrıca, Sony’nin çapraz platform oynamayı desteklememesiyle kendi kullanıcılarına kötülük yaptığını ima etti.

“Biz [Microsoft], Windows ve Konsol işini birlikte yürütüyoruz. Büyük oyuncu toplulukları bir arada oynamak istiyor. Eğer eğlenceyi sadece topluluğun bir kısmına sağlarsanız, o zaman pek çok şekilde geridesinizdir.”

Bir başka kullanıcının, Microsoft’un bazı ücretsiz oyunlar ve beta süreçleri için neden ücretli Xbox Live Gold servisini gerekli kıldığı, Sony’nin bunu ücretsiz olarak sağladığı sorusuna ise Mike Ybarra yanıt vermedi.

Rocket League, Minecraft ve Fortnite gibi oyunlarda Xbox One ile Nintendo Switch konsolları arasında çapraz platform desteği bulunuyor. PlayStation 4’te ise böyle bir destek yer almıyor. Özellikle Fortnite ile bu konudaki tartışmaların yükselmesi üzerine yaz başında Sony, hem oyuncuların kabul edebileceği hem de şirketin iş düzenine zarar vermeyecek bir çözüm bulacaklarına inandıklarını açıklamıştı.

Önceki İçerikMarvel’s Spider-Man’in inceleme puanları ortaya çıktı
Sonraki İçerikTekken 7 Season Pass 2’nin içeriği detaylandırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz