Rockstar’ın eski başkanı, şirkete 150 milyon dolarlık dava açtı

GTA serisinin yapımcı firması Rockstar'ın eski başkanı Leslie Benzies, serinin yayıncısı Take Two'ya 150 milyon dolarlık dava açtı.

GTA serisinin yapımcı firması Rockstar’ın eski başkanı Leslie Benzies, serinin yayıncısı Take-Two‘ya 150 milyon dolarlık dava açtı.

2014’ün Eylül ayı itibariyle izne ayrılan Benzies, 1 Nisan 2015’de tekrardan şirkete dönme isteğinde bulunmuş. Ancak Rockstar tarafından bu isteğinin reddedildiğini ve zorunlu olarak işten çıkarıldığını öne süren Benzies, alacakları karşılığında Rockstar’a dolayısıyla GTA serisinin yayıncısı Take-Two firmasına 150 milyon dolarlık dava açtı.

Bu yılın Ocak ayında yapılan resmi açıklama ile Leslie Benzies’in işine son verildiği bildirilmişti. Benzies bu karardan sonra harekete geçerek mahkemeye başvurdu ve bu zamana kadar yayınlanan GTA oyunlarından elde edilen kar payının Rockstar ve Take-Two tarafından kendisine ödenmediğini iddia etti.

Rockstar’ın şu anki başkanı Strauss Zelnick ise ‘2014’ün Eylül ayında Leslie Benzies’in izne çıktığını’ doğruladı. Ayrıca, telefon görüşmesi kayıtlarına göre, Benzies’in ‘kendi isteği doğrultusunda şirkete geri dönmek istemediğini’ belirtti.

2008 yılında, Take-Two, Rockstar’daki üst düzey yetkililer için yeni bir kar paylaşımı tazminatı ve telif programını uygulamaya koymuş, bu kapsamda işten çıkardığı yüksek derecedeki yöneticilere elde etti karlardan bir kısmını ödemek zorunda kalmıştı.

Benzies’in açtığı bu davaya karşı Rockstar’ın yayımladığı basın bildirisinde, “Önemli performans ve davranış sorunları, kendisinin nihai istifasına yol açtı. Ayrıca, Benzies’in ortaya attığı iddialar apaçık tutarsız ve tamamen hakkı olmayan şeyleri içeriyor.” denildi.

Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın!

Önceki İçerikSöylenti: İki yeni Xbox One konsolu geliştirme aşamasında
Sonraki İçerikHumble Bundle’dan yeni kampanya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz