Rockstar sözünü tutmadı: GTA 5 hikaye DLC’si çıkmayacak

Rockstar, GTA 5 için verdiği hikaye DLC'si sözünü niçin tutmadığına açıklık getirdi.

Rockstar, GTA 5 hikaye DLC’si planlarının niçin gerçekleşmediğini ve bundan sonra da neden gerçekleşmeyeceğini önemli gerekçeler sunarak açıkladı.

Grand Theft Auto V ilk olarak eski nesil konsollar olan Xbox 360 ve PlayStation 3 için 2013 senesinde piyasaya sürülmüştü. O tarihte Rockstar Games, sonraki yıllarda GTA 5 hikaye DLC’leri konusuna ağırlık vereceğini açıklamıştı.

Aradan dört yıl gibi bir süre geçti ve yapım yeni içeriklerle desteklendi ancak söz verilmesine rağmen GTA 5 hikaye DLC’si çıkmadı. Şimdi ise Rockstar bunun nedenini açıkladı.

İLGİLİ YAZI – Tarihi oyun ertelemeleriyle dolu bir şirket: Rockstar Games

Game Informer‘a özel bir röportaj veren Rockstar’dan tasarım yönetmeni Imran Sarwar, stüdyonun GTA 5 ve Red Dead Redemption 2 odaklı ileriye yönelik planlarından bahsetti.

Firma olarak, hikaye merkezli oyunları her şeyden çok seviyoruz ve sonsuza kadar bu oyunlara inanıyoruz – hikaye anlatımı ve bir dünyaya dalma hissi açısından çok oyunculu oyunlar, hikaye tabanlı oyunlarla yarışamaz bile.” diyen Sarwar, açıklamasına şöyle devam etti:

“GTA 5 ile birlikte, tek oyunculu oyunlar oldukça devasa ve tamamlanmış bir hal aldı. Üç oyun bir arada gibiydi. Herkesin yeni nesile geçiş yapması bir yıl gibi bir süre aldı. Ardından çevrimiçi bileşenlerin çok fazla potansiyele sahip olduğu ortaya çıktı. Daha sonra anlaşıldı ki bu potansiyel için çok fazla kaynak harcamak gerekiyordu. Sonrasında da yeni oyun projelerimiz takvime girdi – özellikle Red Dead Redemption 2.”

“Tüm bu faktörler göz önüne alındığında, tek oyunculu içeriklerin GTA 5 için mümkün ve gerekli olmadığına kanaat getirdik. Fakat bir sonraki projelerimizde daha iyisi olabilir. Rockstar olarak elbette sorunlarımız olacaktır fakat bizler mükemmelliyetçiyiz. Ayrıca karmaşık ve büyük oyunlar yapmak oldukça fazla zaman ve kaynak gerektiriyor. Her zaman her şey mümkün olamaz. Yine de tek oyunculu açık dünya oyunları her şeyden çok seviyoruz.”

2013 yılında GTA 5 hikaye DLC’leri için söz veren Rockstar için 2014 senesi GTA Online‘a dönüş noktası oldu. Oyunun online modu sürekli olarak güncellendi ve yeni içeriklerle desteklendi. Öte yandan, hikaye modu için sözü verilen yeni içerikler bir türlü ortaya çıkmadı.

İLGİLİ HABER – Red Dead Redemption 2’nin ikinci fragmanı yayınlandı!

Bunda sonra GTA Online’ın yeni güncelleme sayısında zaman içinde azalma olacak ve bu güncellemelerin sonu gelecek. Zira, Rockstar şu sıralar yeni oyunu Red Dead Redemption 2 ile oldukça meşgul diyebiliriz. 2018’in ilkbaharında PlayStation 4 ve Xbox One’a gelecek olan bu yapım, GTA 5’in hikaye modu için ilerleyen dönemlerde herhangi bir DLC gelmeyecek olmasının temel nedeni olarak gösteriliyor. 2013’ten bu yana hikaye DLC’si çıkmamış olmamasının nedeni ise GTA Online’a verilen ağırlık…

Önceki İçerikInjustice 2 PC versiyonu duyuruldu, çıkış tarihi açıklandı
Sonraki İçerikDragon Ball FighterZ Çıkış Tarihi ve DLC Detayları Duyuruldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz