Take Two, Red Dead Redemption 2’den GTA 5 kadar umutlu değil

GTA 5 şirkete çok para kazandırdı ancak Red Dead Redemption 2 o kadar başarılı olamayabilir.

Bu yılın başında, Take-Two ve Rockstar Games, Read Dead Redemption 2‘nin 2018’in sonbaharına ertelenmesine karar vermişti. Bu yeni çıkış dönemi, oyunu diğer yapımların çıkışından kurtararak biraz daha rahata kavuşturmakla kalmadı aynı zamanda geliştirici ekibe de daha fazla zaman kazandırdı.

İLGİLİ HABER – Red Dead Redemption 2 ertelendi, altı yeni görsel yayınlandı

Serinin haklarını elinde bulunduran Take-Two, bir yandan Red Dead Redemption 2’nin başarılı bir grafik sergileyeceğine olan inancını korurken, diğer taraftan da oyunu GTA 5 ile aynı kefeye koymak istemiyor. Bugün itibariyle GTA 5’in Online modu Take-Two’ya 500 milyon dolardan fazla para kazandırdı. Bu nedenle Take-Two, Red Dead Redemption 2’ye GTA 5 kadar umutlu gözlerle bakmıyor.

İLGİLİ YAZI – Tarihi oyun ertelemeleriyle dolu bir şirket: Rockstar Games

Şirketin CEO’su Straus Zelnick, Gamesindustry.biz sitesine konuştu ve şu ifadeleri kullandı:

“Böyle varsayımlar yapmaktan hoşlanmıyorum. Ekibin yapığı şey, oyunu mümkün olduğu kadar iyi bir düzeye taşıyabilmek ve eğer başarılı olurlarsa… Bakın, bana göre bunun nedeni GTA 5’in 80 milyonun üzerinde satmasıdır ve GTA 5’in çıkışından bu yana geçen 3 buçuk yılda rekor kırmasıdır çünkü bu oyun bu nesilde kendi başına duruyor. Her bir önceki nesilde, GTA kalitesine yakın düzeyde başka yapımlar karşımıza çıkıyordu ancak şu anda içinde bulunduğumuz nesilde bu geçerli değil. Eğer 17 yaşından büyükseniz ve yeni nesil bir konsolunuz varsa GTA oyununuz da var demektir. Yoksa 80 milyon adet GTA 5 satamazdık. Diğer oyunlar bunu başarabilir mi? Olası gözükmüyor. Red Dead Redemption 2’den yüksek umutlarımız var mı? Var ancak onu GTA ile aynı kategoriye koymak istemiyoruz.”

Önceki İçerikTelltale üç yeni oyununu duyurdu
Sonraki İçerikBandai Namco bir ayda iki yeni marka tescilledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz