Resistance: Burning Skies – İnceleme

Ps Vita‘nın ilk FPS oyunu olma şerefini üstlenen Resistance: Burning Skies‘de diğer Sony için üretilmiş Resistance serilerinden farklı olarak bir itfaiyeciyi oynuyorsunuz. Resistance: Burning Skies’ın kontrollerine değinecek olursak, gerçekten çok kolay bir şekilde yönetebiliyorsunuz. Graifksel açıdan oyun pek tatmin etmese de, hikayesiyle durumunu kendi lehine çeviriyor.

Hikaye

Oyuna ilk başladığınız andan oyunun sonuna kadar itfaiyeciyi yönetiyorsunuz. Rutin bir iş gününde yangın söndürmeye gittiğiniz binada olanlar oluyor ve kendinizi bir anda dünyayı, uzaylı işgalcilerden savunmaya çalışan bir kahraman olarak buluyorsunuz. Oyunun ilerleyen noktalarında devletin bu uzaylıları kullanmaya çalıştığı gibi bir çok gizemi çözüyor ve bu olaylar silsilesiyle her şeyi açığa çıkartıp, evinizin yolunu tutuyorsunuz. Burada hikayenin detayına fazla girerek spolier vermek istemem.

Toplamda 6 uzun bölümden oluşan oyunun her bir bölümüne özel hazırlanmış olan sinematikler sizi oyunun içerisine iyice çekiyor. Bütün bölümleri oynayıp bitirme süreniz 6-7 saatinizi alıyor. Bu da Trophyleri toplamınıza olanak sağlıyor.

Bize karşı silah taşıyan, bizden değildir!

Resistance: Burning Skies‘de toplamda 8 adet silah ve 1 adet balta bulunmakta bu silahların her biri hayati bir önem taşımakta. 2 adet taramalı, 2 adet ağır silah, 1 pompalı, 1 sniper ve 2 adet uzaylı teknolojisi ürünü silah bulunuyor. Her bir silahın kendine özel sınırlı sayıda özel saldırısı bulunuyor. Bu saldırı çeşitleri sayesinde düşmanları kolaylıkla alt edebiliyorsunuz.

Silahları geliştirmek için oyun içerisinde bulunan mavi materyalleri kulanıyorsunuz. Bu materyaller haritanın herhangi bir yerinde olabiliyor, bu sebepten dolayı en ücra yerlere bile bakmanız gerekmekte. Her bir silahın mavi materyallerle geliştirilebilen 6 adet özelliği bulunuyor.

Haritanın altını üstüne getirin!

Oyunda harita içerisine eklenmiş ufak tefek ipuçları dolu, bunlar oyun içerisinde INTEL olarak geçmekte.Bu bazen bir dosya kağıdı, bazen de bir araba olabiliyor. Bunların hepsini topladığınız da Trophy kazanıyorsunuz. 

Oyunun kontrollerinde, Ps Vita üzerinde bulunan hemen hemen bütün özellikleri kullanıyorsunuz. Oyun dokunmatik ekran kullanımında gerçekten başarılı bir çalışma izlenilmiş. El bombası, balta gibi silahlar dokunmatik ekran üzerinden kullanılmakta. Yine silahların özel saldırıları da dokunmatik ekran üzerinden ayarlanıyor. Silah ve yön kontrollerinde ise çift analoglar yardımınıza koşuyor.

Bana grafiğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. 

Resistance: Burning Skies’ın grafiklerine değinecek olursak eğer, grafiksel açıdan kullanıcısını tatmin etmiyor. Oyun içerisinde ki kaplamalar, karakter ve bina tasarımlar çok sıradan ve kötü durmakta.

Oyun 2012 yılında çıkmasına karşın oyun içerisinde bulunan hiç bir hata ek bir yama paketiyle düzeltilmemiş. Harita’da bulunan herhangi bir hatayla karşılaşınca gerçekten can sıkıntısı veren durumlarla karşılaşılabiliyor.

Multiplayer 

Kontrollerin kolay olması oyunun multiplayer kısmını eğlenceli bir hale getiriyor. Ara sıra multiplayer’a girerek güzel bir FPS deneyimi tadabilirsiniz. Fakat olmazsa olmaz değil tabii ki.

 

Önceki İçerikTom Clancy’s The Division 2015’e Ertelendi!
Sonraki İçerikMonochroma 28 Mayıs’da Satışta
The Final Boss @baslattusu, Oyunu ve teknolojiyi seven ve bunu işi haline getiren bir kardeşiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz