Battlefield V satış rakamı 7 milyonu geçti ancak EA memnun değil

Electronic Arts, 7 milyonu geçen Battlefield V'in satışlarından memnun değil.

EA, Battlefield V‘in satış rakamının 7 milyon adeti geçtiğini ancak bunun beklentilerinin altında olduğunu belirtti.

Son mali toplantıda çeşitli veriler paylaşan Electronic Arts, en güçlü markası olan Battlefield’ın en yeni oyunu Battlefield V’in güncel satış rakamını açıkladı. Buna göre, geçen yılın Kasım ayında çıkış yapan Battlefield V satış rakamı 7,3 milyona ulaştı. Bu veri, oyunun dünya genelindeki ve tüm platformlardaki satışını kapsıyor.

Bu satış rakamı EA’e göre beklentilerin altında. Şirketin CEO’su Andrew Wilson, oyunun düşük performans için birkaç sebep sunarken, en önemli faktör olarak ise Battlefield V’in yoğun bir dönemde çıkış yapması olarak gösterildi. Oyun, Red Dead Redemption II ve Call of Duty: Black Ops 4‘ten sonra çıkış yapmıştı ve bu da doğal olarak satışları olumsuz yönde etkiledi.

Red Dead Redemption 2 satış rakamı 23 milyona yaklaştı

Öte yandan, Battlefield V’in çıkışından öncede topluluk ile EA arasında atışmalar yaşanmış ve EA’den “Beğenmiyorsanız satın almayın!” şeklinde bir çıkış gelmişti. Ayrıca, oyunun birçok içeriği ve modu çıkışıyla beraber yayınlanmamış ve aylar sonra gelen güncellemeler ile yavaş yavaş eklenmeye başlanmıştı. Battle Royale modu olan Firestorm ise Mart’a kadar gelmeyecek.

Pek çok dağıtımcı için 7 milyondan fazla satış rakamı devasa bir başarı olarak görünse dahi EA bunu yeterli görmüyor, dahası “beklentilerinin altında” olarak yorumluyor. Anlaşılan açgözlü EA, huyundan vazgeçmiyor.

EA açık dünya Star Wars oyununu iptal etti

Önceki İçerikRed Dead Redemption 2 satış rakamı 23 milyona yaklaştı
Sonraki İçerikBeat Cop inceleme | Mobil

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz