Battlefield serisinin yeni oyunu Battlefield 2042 duyuruldu. Oyuna ait ilk fragman, çıkış tarihi ve detaylar da ortaya çıktı.

Electronic Arts, düzenlediği canlı yayın etkinliği ile Battlefield 2042’yi resmen tanıttı. Oyun motorundan alınan görüntülerden oluşan 5 dakikalık bir fragmanla birlikte yeni Battlefield oyunun adı açıklandı.

Battlefield 2042 yakın gelecekte geçecek ve oyuna ait ilk oynanış görüntüleri 13 Haziran’da, muhtemelen Microsoft’un E3 2021 sunumu esnasında, gösterilecek. Battlefield 2042’nin çıkış tarihi ise 22 Ekim 2021.

Eurogamer’ın haberine göre, Battlefield 2042’de tek oyunculu hikaye modu ve Battle Royale modu bulunmayacak.

Çok oyunculu mod ise PC ve yeni nesil konsollarda 128 oyuncuya kadar destekleyecek ve çok geniş haritalar sunacak. PS4 ve Xbox One sürümlerinin 64 oyuncuya kadar destekleyeceği ve harita boyutlarının küçüleceği belirtiliyor. Eski nesil konsollarda başka hangi kısıtlamalar olacağı henüz net değil.

Tanıtım fragmanında yer alan tornada gibi, Battlefield 2042’de dinamik hava olayları önemli bir yer tutacak.

Battlefield 2042, 22 Ekim 2021’de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S ve PC için çıkacak. Oyunun PS4, Xbox One sürümleri 60 dolar/euro, yeni nesil konsol versiyonları ise 70 dolar/euro fiyat etiketiyle ön siparişe açıldı.

Oyunun Türkiye fiyatı da belli oldu. Battlefield 2042’nin Steam fiyatı 419 TL iken, PS4 ve PS5 sürümleri 500 TL’den satışa sunuldu. Xbox One sürümü 500 TL, Xbox Series X|S sürümleri ise 559 TL’den listelendi.

Oyunun resmi tanıtım yazısı:

Battlefield 2042, serinin ikonik topyekün savaşının geri döndüğünün habercisi olan birinci şahıs nişancı oyunudur. Yakın gelecekte düzeni bozulan bir dünyada, manganızın ve yüksek teknolojili cephaneliğinizin yardımıyla dinamik olarak değişen savaş alanlarına uyum sağlayın ve zorlukların üstesinden gelin.

 

128 oyuncu desteği sunan Battlefield 2042, dünyadaki geniş savaş alanlarına eşi benzeri görülmemiş bir ölçek getiriyor. Oyuncular, Conquest ve Breakthrough gibi güncellenmiş çok oyunculu modlardan yepyeni Hazard Zone’a kadar birçok büyük deneyim yaşayacak.

Önceki İçerikRatchet & Clank: Rift Apart İnceleme
Sonraki İçerikElden Ring’in çıkış tarihi açıklandı, oynanış fragmanı yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz