Resident Evil 8’in yönetmeni belli oluyor

Serinin yaratıcı ismi Shinji Mikami, Resident Evil 8'in yönetmeni olabilir.

Sıradaki Resident Evil oyunun planlama aşamasında olduğu biliniyor. Serinin yapımcı stüdyosu Capcom, Resident Evil 8 için hazırlıklarını sürdürürken yeni oyunun yönetmeninin kim olacağı merak konusu.

Bir iddiaya göre ise Resident Evil 7‘nin yönetmeni Koshi Nakanishi, eğer sekizinci oyun için görev almazsa, Capcom serinin yaratıcı ismi Shinji Mikami ile anlaşarak Resident Evil 8’nin yapımına başlayabilir.

İLGİLİ YAZI – Resident Evil 7 PC İnceleme

QuakeCon etkinliğinde kendisine yöneltilen “Capcom size tam özgürlük tanırsa Resident Evil 8’i yönetir misiniz?” sorusuna Shinji Mikami, “Olabilir.” yanıtını verdi ve daha fazla ayrıntıya girmedi.

Mikami şu anda Tango Gameworks ve Bethesda için çalışıyor ve The Evil Within 2‘nin yapımında görev alıyor. Yani şimdilik Resident Evil 8’in yönetmenliğini alması pek olası görülmüyor.

Shinji Mikami, Resident Evil serisinin yaratıcısı

Öte yandan, Capcom’un geçmişte diğer firmalarla işbirliğine giderek Marvel vs. Capcom gibi bir seriyi ortaya çıkarması, hatta Nintendo için Legend of Zelda‘nın yapımına da katkıda bulunmuş olması dikkate alındığında aynı durumun Bethesda ve Tango Gameworks ile gerçekleştirilip Resident Evil 8’in yapımına başlanması imkansız değil.

Bunun dışında, Capcom’un Clover stüdyosunu kapatması şirketin Shinji Mikami ile yollarının kötü bir şekilde ayrılmasına neden olmuştu. Ancak Capcom’un Clover Studio’daki eski çalışanlarla iletişime geçtiği, Platinum Games’ten Hideki Kamiya ile Resident Evil 7’nin yapımcılarından Jun Takeuchi arasında bir görüşme yapıldığı iddia ediliyor. Bu görüşmenin sonucunda ise Platinum Games’in Capcom adına Okami 2’yi geliştireceği konuşuluyor.

İLGİLİ YAZI – Resident Evil 7 PS VR inceleme

Capcom’un bu şekilde eski çalışanlarına ulaşması, Resident Evil serisinin yaratıcı ismi Mikami’nin de bir gün firmaya geri dönerek yeni bir Resident Evil oyunu üzerinde çalışacağı ihtimallerini her ne kadar güçlendirmiş olsa da, Mikami’nin Tango Gameworks ile yoluna devam etmesi halinde Resident Evil 7’yi geliştiren ekibin sekizinci oyun için de kollarını sıvaması daha olası duruyor.

Son olarak, Resident Evil 8 şu anda Capcom tarafından planlama aşamasına alınmış durumda.

Önceki İçerikSÖYLENTİ: Bethesda, Game of Thrones oyunu geliştiriyor
Sonraki İçerikRainbow Six: Siege Operation Blood Orchid Test Sunucularında Denenebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz