Rainbow Six: Siege Operation Blood Orchid Test Sunucularında Denenebilir

Ubisoft, derin uykusundan uyandı.

Rainbow Six: Siege oyununun altıncı genişletmesi olan Blood Orchid bugün itibarıyla test sunucularında denenebilecek.

Blood Orchid defalarca iptal edilen karakterler ve haritalar bir yana, oyundaki optimizasyon sorunları yüzünden de oyuncu topluluğunun uzun zamandır dişini sıkarak beklediği bir operasyondu.

Geçtiğimiz hafta düzenlenmiş olan Gamescom 2017 etkinliğine dek pek fazla elde tutulur bilgiye sahip olmadığımız bu operasyon ile bizi bir de sürpriz bekliyor.

Blood Orchid, aslen Güney Doğu Asya bölgesinde yetişen kurgusal bir çiçektir. Sonsuz gençlik veya ölüm getirdiğine inanılır. Bu bilgiler doğrultusunda Güney Doğu Asya bölgesi ve bitkiler ile uğraşan operatörler ile karşılaşmayı bekliyorduk. Geliştirici firma Ubisoft hem beklentilerimizin üstüne çıkmayı başardı hem de serinin küskün hayranlarına ufak bir sürpriz yaptı.

Blood Orchid operasyonunun yegane Attacker operatörü Ying‘in tercih edilebilen birincil silahları hafif makineli tüfek T95-LSW ve yarı otomatik pompalı tüfek SIX12. Birincil silah tercihini yapan oyuncuları ise ikincil silah olarak yarı otomatik tabanca Q-929 karşılıyor.

Ying, etkin kullanıldığında oyunun gidişatını değiştirebilecek potansiyelde bir kabiliyete sahip. İçerisinde 3 adet kör edici etkiye sahip bombanın bulunduğu bir küre olan Candela’yı dilerseniz kırılabilir zeminlere yapıştırarak, dilerseniz zeminde yuvarlayarak rakiplerinizi geçici olarak kör etmek için kullanabilirsiniz. Bombaların ardışık olarak patlaması ise rakibinizin körleşme etkisinden kurtulma ihtimalinin düşmesini sağlıyor.

Bunların yanı sıra Ying, görevlerde kullanmak için yanında sis bombası veya mayın da taşıyabiliyor.

Defender operatörü olarak karşımıza çıkan Lesion ise kendiliğinden susturucu eklentisi ile beğenimize sunulan yarı otomatik pompalı tüfek SIX12 SD ile farklı oynanış teknikleri için açık bir kapı bırakıyor. ”Yeni tekniklerle işim olmaz” diyenleri ise T-5 hafif makineli tüfek bekliyor. İkincil silah seçeneği ise memleketlisi Ying’inki gibi Q-929.

Lesion’un kabiliyeti ise oyunun kısırlaştığı yönündeki eleştirileri ortadan kaldırabilecek nitelikte gözüküyor. Kendini kamufle etme özelliğine sahip olan Gu isimli mayınlar, Vietnam savaşında kullanılan keskin punji çubuklarından esinlenilmiş. Rakibinizin mayınların üzerine basması durumunda zamanla can kaybetmesi, hareket hızının düşmesi ve görüşünün kısıtlanması gibi durumlarla karşılaşması söz konusu ta ki rakibiniz mayından seken zehirli iğneyi bacağından çıkarana dek. Lesion oyuna iki adet Gu mayını ile başlıyor olsa da zamanla bu sayı dokuza kadar çıkabiliyor.

Bunların yanı sıra Lesion görevlerde kullanmak için yanında çarpışma anında infilak eden el bombası ya da konuşlandırılabilir kalkan taşıyabiliyor.

Oyuna ekleneceği duyurulmuş ancak sonradan unutulup gitmiş bir operatör olan Ela, Blood Orchid ile tekrar karşımıza çıkıyor. Ubisoft, sürpriz hamlesi için çok isabetli bir karar vermiş gibi gözüküyor.

Defender operatörü olan Ela, ilk defa göreceğimiz oldukça şık tasarımlı iki adet birincil silaha sahip. Bunlar, hafif makineli tüfek Scorpion EVO A3 1 ve yarı otomatik pompalı tüfek FO-12. İkincil silah olarak sahip olduğu yarı otomatik tabanca RG15 ise diğer tabancalardan farklı olarak elektronik bir nişangaha sahip. Kendine has bir tarzı olan Ela, oldukça da zorlu bir operatör.

Ela, neredeyse her yüzeye yapışabilen Grzmot isimli mayınları ile Attacker takımı için oldukça büyük bir tehdit. Grzmot mayınları, infilak ettiğinde rakiplerinizi geçici olarak kör ve sağır ediyor. İnfilak etmeleri için rakiplerin mayınlara biraz olsun yaklaşmaları yeterli.

Ubisoft, sürpriz operatörüne bir de kıyak geçiyor. Ela yaralanıp etkisiz hale getirildiğinde yanında taşıdığı fazladan Grzmot mayınını elinde infilak ettirerek onu öldürmeye gelen rakip operatörleri hüsran içinde bırakabiliyor. Çarpışma anında infilak eden el bombasına alternatif olarak Ela dikenli tel de taşıyabiliyor.

Blood Orchid ile oyuna üç yeni operatörün yanında ”Theme Park” isimli yeni bir harita da eklenecek. Yukarıdaki video ile fikir sahibi olabileceğiniz haritanın yüksek tempolu ve taktiksel oynanışa elverişli olduğu söyleniyor.

Bu yeni içeriklerin yanında Blood Orchid operasyonunun en önemli özelliklerinden birisi de oyundaki ışıklandırmalara getirilen düzenlemeler.

Geliştirici ekip oyundaki ışıklandırmaların daha gerçekçi olmasını istediklerini belirterek böyle bir değişikliğe gittiklerini duyurdu. Görselde açıkça görüldüğü üzere, artık duvarda bir delik açtığınızda güneş ışıkları sizi kör etmeyecek.

Gökyüzü modellemelerinde de değişikliğe gidildiğini belirten ekip, görsel temelli HDR kullanacaklarını duyurdu. Bu tekniğin, oyuna daha sanatsal bir ambians katacağı ve genel ışıklandırma kalitesini de arttıracağı düşünülüyor.

Kapılarını ilk kez 5 Eylül günü, ”Year Two Season Pass” sahipleri için açacak olan Blood Orchid genişletmesi 12 Eylül günü tüm oyuncular tarafından erişilebilir olacak.

Silah güçlendirmeleri, ping düzenlemeleri, güncelleme boyutları, dengelemeler, modellemeler ve daha birçok yeniliğin bulunduğu Blood Orchid operasyonu ile ilgili detaylı bilgileri Ubisoft resmi sitesinde bulabilirsiniz.

Önceki İçerikResident Evil 8’in yönetmeni belli oluyor
Sonraki İçerikNBA 2K18 Yeni Tanıtım Filmi Kesinlikle Efsanevi
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz