PSN adını değiştirme özelliği 2018’de gelebilir

Uzun süredir beklenen özellik önümüzdeki yıl aktif olabilir.

PlayStation patronu uzun süredir beklenen PSN adını değiştirme özelliği hakkında konuştu.

Geçtiğimiz gün düzenlenen PlayStation Experience 2017‘de pek fazla yeni duyuru görmedik ancak yeni bilgiler edindik. Bunlardan birisi de kullanıcıların beklediği PSN adını değiştirme özelliği.

PlayStation’ın patronu Shawn Layden, etkinlikte verdiği bir röportajda, oyuncuların önümüzdeki yıl PlayStation Network ismini değiştirmesinin mümkün olabileceğini söyledi. Konuyla ilgili sorulan soruya, “Umarım önümüzdeki yılki etkinlikte bana bu soruyu sormak zorunda kalmazsın.” diyen Layden, PSX 2018’e kadar uzun süredir beklenen bu özelliğin aktif olabileceğini ifade etti.

İLGİLİ HABER – “Death Stranding fragmanı 4-5 saatlik oynanıştan sonra anlam kazanıyor”

Layden röportajda, PSN adını değiştirme özelliği için “düşündüğünüzden daha karmaşık” diyerek bu zamana kadar niçin bunun gerçekleşmediğini teknik zorluklara bağladı.

Kullanıcı adı değiştirme özelliği Xbox‘da yıllardır bulunuyor. İlk defa değiştirenler için ücretsiz olan bu özellik, bir sonraki kullanımlarda ufak bir ücret gerektiriyor. Ad değiştirmenin PSN’e gelmesi durumunda nasıl bir çalışma yöntemi izleneceği şimdilik bilinmiyor.

Sony’den geçtiğimiz yıllarda PSN adını değiştirme özelliğinin neden henüz gelmediğine dair çeşitli açıklamalar yapılmıştı. 2014’de Layden, bu özelliğin hala gelmemiş olmasını teknik sorunlardan ziyade bunu trolleme amacıyla kullanacak kişilere bağlamıştı. 2015 yılında ise diğer bir PlayStation yöneticisi olan Shuhei Yoshida, mühendislerin bu özellik üzerinde çalıştığını ancak bir gün bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin olmadıklarını dile getirmişti.

İLGİLİ HABER – God of War’un oynanış süresi belli oldu

Önceki İçerikYeni Metro Exodus fragmanı The Game Awards’da gösterildi
Sonraki İçerikPlayStation patronundan tek oyunculu oyunlara bağlılık sözü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz