PlayStation patronundan tek oyunculu oyunlara bağlılık sözü

"Bu bizim iyi olduğumuz konu"

PlayStation CEO'su Shawn Layden, PSX 2017 açılış sunumunda

Bu hafta sonu gerçekleşen PlayStation Experience 2017‘nin açılış sunumunda PlayStation patronundan tek oyunculu oyunlara bağlılık sözü geldi.

Sony‘nin yeni oyunlarını tanıttığı ve bilgiler verdiği sunumda, sahnede yer alan PlayStation’ın CEO’su Shawn Layden, tek oyunculu ve hikaye tabanlı oyunlara bağlı kalacaklarının sözünü verdi.

Layden’ın bu sözleri, EA’in “Oyuncular tek oyunculu lineer oyunlar istemiyor” açıklamasına karşı yapılmış olarak yorumlandı. Layden ayrıca, Sony’nin dünya genelindeki oyun geliştirme stüdyolarında hikaye anlatımına ve insanların ‘tek oyunculu’ olarak değerlendirdiği yapımlara karşı büyük bir “bağlılık ve sevgi” olduğunu belirtti.

Shawn Layden, “Bizim iyi olduğumuz konu bu” diyerek, Sony’nin ilerleyen yıllarda da hikaye tabanlı tek oyunculu oyunlara ağırlık vereceğini söyledi. Zira, Sony’nin PS4‘e özel olarak geliştirdiği son oyunlara bakarsak Horizon: Zero Dawn, God of War, Detroit: Become Human, Uncharted: Kayıp Miras, Spider-Man, The Last of Us: Part II, Days Gone, Ghost of Tsushima ve Death Stranding gibi oldukça güçlü ve çok fazla “tek oyunculu” yapımlar görüyoruz.

İLGİLİ HABER – “Death Stranding fragmanı 4-5 saatlik oynanıştan sonra anlam kazanıyor”

Sahneye çıkan bir diğer isim ise Guerilla Games‘in Genel Müdürü Hermen Hulst idi. Horizon’ın stüdyonun şu ana kadar en çok satan yapımı olduğunu belirten Hulst, yapımın ayrıca uzun süredir geliştirdikleri ilk tek oyunculu oyun olduğunu ifade etti. Hulst’a göre, tek oyunculu oyunlar “büyülü ve devamlı deneyim” sunuyor. Ayrıca, bu tip oyunlar için daima bir pazar olacağını düşünen Hermen Hulst, tek oyunculu oyunlar için “yüksek derecede önemli” dedi.

Sunum esnasında PlayStation CEO’su Shawn Layden, PS4’ün 2018’de de yukarı yönlü ivmesini sürdüreceğini düşündüğünü söyledi . Önümüzdeki yıl kullanıcıların PSN isimlerinin değiştirmesinin mümkün olabileceğini açıkladı.

İLGİLİ HABER – PSN adını değiştirme özelliği 2018’de gelebilir

Önceki İçerikPSN adını değiştirme özelliği 2018’de gelebilir
Sonraki İçerikThe Last of Us Part 2’nin ne kadarının tamamlandığı açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz