PS5 oyunlarının dosya boyutları ortaya çıktı

Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition, PS5'in toplam SSD kapasitesinin yaklaşık yüzde 13'ünü kaplıyor.

PS5 oyunlarının dosya boyutları belli oldu.

PlayStation’ın resmi internet sitesinde PS5 oyunlarının dosya boyutları listelendi.

Yeni nesil konsolların en büyük avantajlarından biri olan SSD depolama birimi sayesinde veriler hızlı bir şekilde okunabilecek ve böylece aynı verinin birden fazla kopyasına gerek kalmayacak. Bu sayede de oyunların dosya boyutlarının düşebileceği öne sürülüyordu. Ancak görünen o ki bu sanıldığı kadar etkili olmayabilir.

Çıkış dönemi PS5 oyunlarının dosya boyutları belli oldu ve oldukça büyükler. PlayStation’ın resmi internet sitesindeki bilgiye göre, Demon’s Souls Remake PS5’te 66 GB boyutunda alan kaplarken, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales 50 GB’lık bir disk alanı gerektirecek.

2018’de çıkış yapan Marvel’s Spider-Man’in Remastered sürümünü de içeren Miles Morales Ultimate Edition ise devasa bir boyutla geliyor: 105 GB. Bu, PS5’in 825 GB’lık toplam SSD kapasitesinin yaklaşık 8’de birine veya yüzde 13’üne denk geliyor.

Öte yandan, bu yine de oyunların boyutlarında küçülme olmadığı anlamına gelmiyor. Marvel’s Spider-Man PS4’de tüm DLC’lerle beraber 75 GB’lık bir alana ihtiyaç duyarken, Remastered PS5 versiyonu ise 55 GB’lık alan kaplıyor.

Dosya boyutlarında büyük ölçüde bir azalma olmaması, geliştiricilerin yeni nesil oyunlarda 4K çözünürlükte dokular kullanıyor olmalarıyla ilişkili olabilir.

Microsoft, Bethesda’yı da bünyesinde bulunduran ZeniMax’i satın aldı

Önceki İçerikMicrosoft, Bethesda’yı da bünyesinde bulunduran ZeniMax’i satın aldı
Sonraki İçerikSÖYLENTİ: Metal Gear Solid Remake PS5 ve PC için geliştiriliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz