PS5 geliştirici kiti ve kontrolcüsü bir kez daha sızdı

İlk kez geçen yıl ortaya çıkan PS5 geliştirici kiti ve kontrolcüsü için yeni fotoğraflar sızdı.

PlayStation 5 geliştirici kiti ve DualShock 5 fotoğrafları
LetsGoDigital'in geçen yıl sızdırılan PlayStation 5 geliştirici kitinden yola çıkarak hazırladığı 3D render

Geçen yılın Ekim ve Kasım aylarında ilk kez ortaya çıkan PS5 geliştirici kiti ve kontrolcüsü için yeni fotoğraflar sızdırıldı.

İlk kez 2019’un Ekim ayında sızan PlayStation 5’in geliştirici kiti, daha sonra Kasım ayında bir kez daha internete düşmüş ve kontrolcüsü de ilk defa uzaktan gözükmüştü. Şimdi ise PS5 geliştirici kiti ve kontrolcüsü DualShock 5′i çok yakından gösteren yeni fotoğraflar sızdırıldı.

“U” ile başlayan bir video oyun firmasında temizlikçi olarak çalıştığını iddia eden bir kişi, Facebook hesabından ilk kez temizliğini yaptığını söylediği PlayStation 5’in geliştirici kiti ve kontrolcüsüne ait yeni fotoğraflar paylaştı. Daha sonra bu fotoğraflar ResetEra forumuna düştü.

Daha önceki sızıntılar gibi yeni fotoğraflarda da PlayStation 5’in geliştirici kitinin “V” tasarımına sahip olduğu gözüküyor. Ayrıca konsolun -muhtemelen DualShock 5 adındaki- kontrolcüsü ilk kez bu kadar yakından görüntülenmiş oldu. DS5’in üzerinde PlayStation logosunun ve tuş sembollerinin henüz basılmadığı da dikkat çekiyor.

Öte yandan, bunun geliştirici kiti olduğunun bir kez daha altını çizmek gerekiyor. Zira bu kitler, oyun geliştiren stüdyolara konsolun çıkışından aylar öncesinde gönderiliyor. Bu sayede firmalar cihazdaki donanımı daha yakından tanıyıp konsolun çıkış dönemi için oyunlar piyasaya sürebiliyor. Ayrıca geliştirici kitlerinin tasarımı son kullanıcıya ulaşan ürünü yansıtmıyor.

Sony’nin 7 Ocak TSİ 04:00’da CES 2020’de düzenleyeceği konferansta PlayStation 5 duyurusu yapabileceği iddia ediliyor. Düşük bir ihtimal da olsa firma burada DualShock 5’i gösterebilir.

SÖYLENTİ: Sony, CES 2020’de PlayStation 5 duyurusu yapabilir

Önceki İçerikPS5 çıkış döneminde Xbox Series X’ten daha çok satacak
Sonraki İçerikSony E3 2020’de yer almayacağını açıkladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz