PlayStation 5’in geliştirici kiti fotoğrafı sızdı

Daha önceden ortaya çıkan patent tasarımı ile birebir aynı.

PlayStation 5'in geliştirici kiti

Bu yılın başlarında oyun stüdyolarına gönderildiği açıklanan PlayStation 5‘in geliştirici kiti için ilk kez bir fotoğraf sızdırıldı.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan patent tasarımının ardından PS5’in geliştirici kiti için ilk fotoğrafı internete düştü. Zone of Tech adlı YouTube kanalı, Sony’nin yeni nesil konsoluna ait geliştirici kitinin ilk fotoğrafını sızdırdı. Fotoğraf, daha önceden gözüken patent tasarımındaki çizimle birebir uyuşuyor.

İşte PlayStation 5’in geliştirici kiti ve daha öncesinde ortaya çıkan patent tasarımı:

PlayStation 5 geliştirici kiti
PS5 geliştirici kitine ait ilk fotoğraf

Cihazın üzerinde “Prototype 1” ve “Satılık değildir” uyarılarının yanı sıra birkaç USB girişi ve optik disk sürücüsü girişinin yer aldığı görünüyor. Geçtiğimiz haftalarda Sony’nin Wired özel röportajında açıkladığı üzere PS5’te 4K Blu-Ray destekli disk sürücüsü yer alacak.

PS5’te 4K Blu-Ray sürücüsü olacak, oyunlar için 100 GB’lık diskler kullanılacak

Bir diğer dikkat çeken özellik de kitin ortasındaki “V” işareti. Ayrıca cihazın tüm çevresindeki delikler ile soğutmaya ayrı bir önemli verildiği de göze çarpıyor.

PS5’in geliştirici kiti için sene başında ortaya çıkan patent tasarımı

Öte yandan, tasarım konusunda bu son kullanıcıya ulaşacak olan PS5 ile aynı olmayacak. Zira geliştirici kitleri oyun geliştiren stüdyolara konsolun çıkışından önce gönderiliyor ve bu sayede stüdyolar konsolun donanımına daha yakından bakarak buna uygun şekilde konsolun çıkış dönemi için oyunlar geliştirebiliyorlar.

Sony, bu ayın başlarında Wired’a verdiği ikinci röportajda merakla beklenen yeni nesil konsolunun resmi adının PlayStation 5, çıkış döneminin ise 2020’nin sonları olduğunu açıklamıştı.

PlayStation 5 2020 sonuna doğru piyasada olacak

VIAPush Square
KaynakZone of Tech (YouTube)
Önceki İçerikPUBG Sezon 5 Miramar güncellemeleri ve Survivor Pass: Badlands ile geliyor
Sonraki İçerikDays Gone’ın yapımcısı Bend Studio yeni oyunu için hazırlıklara başladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz