PS4 sistem güncellemesi 5.50’nin içeriği detaylandırıldı

Supersampling başta olmak üzere pek çok yeni özellik geliyor.

Sony, PS4 sistem güncellemesi 5.50‘nin içeriği hakkında bilgi verdi. Ayrıca güncelleme bugün beta kullanıcıları için yayınlandı.

Kod adı KEIJI olan PlayStation 4‘ün sıradaki büyük sistem yazılımı güncellemesi 5.50 için Ocak ayında alınan kayıtlar sonucunda kabul edilenler bugünden itibaren güncellemeyi indirebilecek. Bununla birlikte PS4 sistem güncellemesi 5.50’nin içeriği de belli oldu.

Tüm büyük güncellemelerde olduğu gibi bunun da içeriği oldukça yoğun, hatta bazıları uzun süredir kullanıcıların beklediği özellikler. 5.50 güncellemesinin genel hatları şu şekilde:

  • PS4 Pro için Supersampling Modu,
  • Kütüphane için arayüz yenilemesi,
  • Hızlı Menü ve bildirimler üzerinde geliştirmeler,
  • Oyun Süresi Yönetimi adında yeni bir özellik.

Supersapmling Modu, 4K televizyonu olmayan PS4 Pro sahiplerinin 2K TV veya 1080p görüntü cihazlarında daha iyi görsellik elde etmelerine olanak sağlıyor. Bu özellik, oyunları daha yüksek çözünürlükte render edip sonrasında daha düşük çözünürlüğe sıkıştırarak daha iyi görüntü oluşmasının önünü açıyor.

İLGİLİ HABER – PS4 Pro sahiplerini sevindirecek yeni özellik yolda

Oyun kütüphanesinin de tasarımında değişikliklere gidildi. “Bu PS4” ve “PS Plus” adlı iki yeni sekme eklendi. İlk sekme ile konsolda yüklü olan tüm oyunlara ve uygulamalara göz atarken, PSN adınızın yer aldığı kısma tıklayarak da sahip olduğunuz tüm ürünlere bakabileceksiniz. Henüz kurmadığınız ama satın aldığınız ürünleri de arayabileceksiniz.

PS Plus sekmesinde ise aylık olarak Plus üyelerine dağıtılan oyunlar yer alacak. Buradan da üyeliğiniz boyunca hesabınıza eklenen oyunlara bakabilirsiniz. Öte yandan, Satın Alınlar sekmesinde de değişiklik var: Bundan böyle süresi dolan beta ve demoları gizlemek mümkün.

Hızlı Menü’de yer alan Arkadaşlar sekmesinde de artık spesifik olan kişilere hızlıca ulaşmak ve kimlerin çevrimiçi olduğunu görmek mümkün. Yine Hızlı Menü’ye daha fazla seçenek eklendi ve Spotify ile müzik dinlerken ses ayarı yapabilecek, müziği durdurup devam ettirebileceksiniz. Bu özellik, USB yardımı ile müzik dinlerken de aktif olacak.

5.50 sistem yazılım güncellemesi ile bildirim menüsü 3. kez elden geçmiş olacak. Bu sefer, bildirimleri tek tek veya tümden silme özelliği getirildi.

Diğer bir yenilik ise, uzun süredir beklenen ana ekran duvar kağıdını değiştirme artık yapılabilecek. USB yardımı ile konsola aktarılan görseller kırpma, yakınlaştırma vb. gibi rötuşlar yaparak ekrana tam olarak uyumlu hale getirilebilecek. USB’deki görsellere Ayarlar > Temalar > Tema Seç > Özel > Resim Seç > USB Depolama Aygıtı yönergesiyle ulaşılabilecek.

Oyun Süresi Yönetimi adlı özellik de bir diğer yenilik. Bununla ebeveynler çocuklarının oyun sürelerini ayarlayabilecek. Ayarlar> Aile Yönetimi sekmesinin hemen altında her gün için saat ayarı yapılabilecek. Saat sınırı veya özel bir zaman dilimi konulabilecek. Oyun süresi sona yaklaştıkça ekranda bildirim çıkacak ve böylece oyunu kaydedebileceksiniz. Ayrıca ebeveynler telefonlara kurulan uygulama veya PC üzerinden PlayStation hesabına girerek sürede değişiklik yapabilecek.

Son olarak, 5.50 güncellemesi sayesinde PlayStation Now açıkken arka planda müzik dinlemek mümkün olacak.

Sony henüz PS4 sistem güncellemesi 5.50’nin çıkış tarihi hakkında açıklama yapmadı. Bugünden itibaren sadece beta kullanıcıları deneyimleyebilecek. Güncellemenin yaklaşık bir ay içinde tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Önceki İçerikDaha çok Crash Bandicoot oyunu görebiliriz
Sonraki İçerikDragon Ball FighterZ inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz