PlayStation’ın başkanı görevini bıraktı!

27 yıldır Sony'de olan Andrew House, son 6 yıldır PlayStation'ın başkanı konumundaydı.

Andrew House, Sony Interactive Entertainment'ın eski başkanı

Altı yıldır PlayStation başkanı olan ve 27 yıldır Sony‘de yer alan Andrew House, başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Sony’nin yaptığı duyuruya göre, 3 Ekim itibariyle altı yıldır PlayStation bölümünün başkanlığını yürüten ve 1990’dan bu yana şirkette yer alan Andrew House görevini bıraktı.

Açıklamada House’un yerine şu anda başkan yardımcısı olan John Kodera‘nın getirildiği belirtilirken, bu geçişi sağlamak adına House’un yıl boyunca Sony Interactive Entertainment’taki başkanlık koltuğunda kalmaya devam edeceği açıklandı.

İLGİLİ HABER – Rekabet Kurumu’ndan Sony Eurasia’ya soruşturma

1990’da yılından beri Sony’de olan House, ilk PlayStation’ın çıkışında görev almış, 2011 yılında ise Kazuo Hirai‘den boşalan Sony Interactive Entertainment yani PlayStation biriminin başkanlık koltuğuna geçmişti. Kazuo Hirai ise şu anda Sony’nin genel başkanı konumunda.

İLGİLİ HABER – PlayStation yakın zamanda “büyük oyun duyuruları” yapacak

Andrew House’un başkanlığında PlayStation 4’ün satışları 78 milyona, PlayStation Network üyelerinin sayısı ise 70 milyona ulaştı. Ayrıca PlayStation Vue ve PlayStation VR hizmetlerin piyasaya sürülmesi yine House’un başkanlığında gerçekleşti.

Önceki İçerikFortnite’ın oyuncu sayısı açıklandı
Sonraki İçerikStreet Fighter V: Arcade Edition Duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz