Fortnite’ın oyuncu sayısı açıklandı

Fortnite, PUBG'nin karşısında büyük bir rakip olarak durmaya devam ediyor.

Fortnite

Yakın zamanda ücretsiz Battle Royale modu çıkan Fortnite‘ın toplam oyuncu sayısı 7 milyona ulaştı.

Unreal Engine oyun motorunun yapımcısı Epic Games tarafından geliştirilip yayınlanan Fortnite, ana oyun ve ücretsiz Battle Royale modunda toplamda 7 milyon oyuncuyu geçmeyi başardı.

Bununla birlikte oyunun ücretsiz olan Battle Royale moduna iki yeni özellik de eklendi: Duo ve Supply Drop. PUBG’den de bilindiği üzere, Duo ile yanınıza bir partner alıp Battle Royale modunun tadını çıkarırken, Supply Drop ile haritanın rastgele bir yerine rastgele bir zamanda içerisinde oldukça iyi eşyalar barındırabilen bir kutu düşecek.

Fortnite’ın ücretli olan ana oyun kısmı ile ücretsiz Battle Royale modu arasında bu 7 milyon oyuncunun dağılımı net olarak bilinmiyor. Ancak geçen ay ana oyundan bağımsız olarak ücretsiz olarak yayınlanan Battle Royale modu çıkışının ilk gününde 1 milyon oyuncuyu geçmeyi başarmıştı. Öte yandan, Fortnite’ın çıkışının ilk gününde ise 500 binden fazla kişinin oyunu satın aldığı açıklanmıştı.

İLGİLİ HABER – Fortnite’ın Battle Royale modu ilk günde 1 milyon oyuncuya ulaştı

Fortnite ana oyun olarak şu anda Xbox One, PlayStation 4 ve PC üzerinden 40 dolardan başlayan paketlerle satın alınabiliniyor. Fakat Battle Royale moduna erişim ana oyundan tamamen bağımsız ve ücretsiz durumda. 2018 yılında ise tüm oyunun ücretsiz modele geçiş yapması planlanıyor.

PlayerUnknown’s Battlegrounds ile benzerliği dikkat geçen Fortnite’ın Battle Royale modu PUBG’nın yapımcısı Bluehole tarafından eleştirilmiş ve yakın zamanda bu duruma karşı gerekli hareketlerin yapılacağı açıklanmıştı. Ancak şu ana kadar böyle bir adım gerçekleşmedi.

Bluehole’un başkanı Chang Han, Fortnite’ın ücretsiz Battle Royale modu hakkında şu şekilde konuşmuştu:

“PUBG’nin oyun motoru olan Unreal Engine 4’ün geliştiricisi Epic Games ile devam eden bir işbirliğimiz var. Kendi topluluğumuzdan gelen yoğun geri dönüşleri dinledikten ve oyunun [Fortnite Battle Royale] oynanışını kendimiz test ettikten sonra Fortnite’ın PUBG ile bilinen oynanış tecrübesini taklit etmesinden endişe duyuyoruz.”

Önceki İçerikGran Turismo Sport’un Demosu 9 Ekim’de Çıkıyor
Sonraki İçerikPlayStation’ın başkanı görevini bıraktı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz