PlayStation Worldwide Studios’un başkanı Hermen Hulst oldu

Shuhei Yoshida ise artık bağımsız geliştiricilerle ilgilenecek.

Sony, PlayStation Worldwide Studios‘un başkanılığına Guerilla Games‘in kurucu ortaklarından Hermen Hulst‘ı atadı. Koltuğun önceki sahibi Shuhei Yoshida ise artık bağımsız geliştiricilerle ilgilenecek.

Gamesindustry.biz‘in PlayStation CEO’su ve Başkanı Jim Ryan ile gerçekleştirdiği röportajla, Worldwide Studios’un yeni başkanı belli oldu. Sony bünyesindeki Hollanda merkezli Guerilla Games’in kurucu ortaklarından Hermen Hulst, PlayStation Worldwide Studios’un başkanı olarak atandı.

Ryan, bu atamanın Sony’nin yeni nesil konsollara (PlayStation 5) hazırlanırken küresel bir düşünce yapısında olduğunun kanıtı niteliğinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hermen, video oyun endüstrisindeki en etkili ve en çok saygı duyulan yöneticilerden birisi. Hermen’ın liderliğinde geliştirici ekiplerimizin istikrarlı bir biçimde, ilgi uyandıran ve çeşitlilik sunan deneyimler ortaya koyacağından hiç şüphem yok.”

Killzone serisi ve Horizon: Zero Dawn ile tanınan Guerilla Games, Decima adlı oyun motorunu Hideo Kojima‘nın yeni stüdyosu Kojima Productions‘ın kullanımına sunmuş, dahası bu stüdyonun yeni çıkan oyunu Death Stranding‘in yapımında da görev almıştı. Hulst’ın Guerilla’dan ayrılışından sonra stüdyonun yönetiminde Angie Smets, Jan-Bart van Beek ve Michiel van der Leeuw ortaklaşa söz sahibi olacak.

Görevine hemen başlayacak olan Hulst, PlayStation’ın sahip olduğu 14 adet oyun geliştirme stüdyosundan sorumlu isim konumuna geldi. Bu haber, WW Studios’un yönetim kurulu başkanı Shawn Layden‘ın görevinden ayrıldığının açıklanmasının bir ay sonrasında geldi.1 Ekim tarihinde PlayStation’ın yayımladığı açıklamada, Layden’ın Sony Interactive Entertainment’tan ayrılacağı belirtilmişti.

Bu değişimden önce, Shawn Layden Worldwide Studios’un yönetim kurulu başkanıyken, Shuhei Yoshida ise genel başkan konumundaydı. Hermen Hulst, Shuhei Yoshida’nın konumuna atanırken, Shawn Layden’ın bıraktığı koltuğa yeni bir isim atanmadı ve bu pozisyon artık mevcut değil. Bu da, Sony’nin Worldwide Studios’un yönetim yapısında yeniden yapılanmaya gittiğini gösteriyor.

Hermen Hulst Worldwide Studios’un en tepe ismi olurken, Shuhei Yoshida artık sadece bağımsız geliştiricilerin oyunlarıyla yakından ilgilenecek.

KaynakGamesindustry.biz
Önceki İçerikSÖYLENTİ: Ghost of Tsushima için planlanan çıkış tarihi değişti
Sonraki İçerikCall of Duty Modern Warfare inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz