PlayStation 5’in zamlı Türkiye fiyatı belli oldu

Geçtiğimiz günlerde zamlanan PlayStation 5'in Türkiye fiyatı netleşti

Geçtiğimiz günlerde Sony'nin fiyat artışına gittiği PlayStation 5'in zamlı Türkiye fiyatı netleşti.

Geçtiğimiz günlerde Sony’nin fiyat artışına gittiği PlayStation 5’in zamlı Türkiye fiyatı netleşti.

Sony birkaç gün önce Avrupa, Japonya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere ABD dışındaki birçok bölgede PlayStation 5’in önerilen satış fiyatında artışa gittiğini açıklamıştı. Bu zamdan etkilenen pazarlar arasında Türkiye de yer alıyordu.

PlayStation Türkiye tarafından PlayStation 5’in zamlı Türkiye fiyatı açıklandı. Buna göre, Blu-ray disk sürücülü PS5’in önerilen satış fiyatı 11.999 TL’den 13.199 TL’ye, disk sürücüsüz PS5 Dijital Sürüm ise 9.999 TL’den 11.199 TL’ye yükseldi.

Zammın nedenlerinin de sıralandığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Herkesi derinden etkileyen global ekonomik belirsizlik, yüksek enflasyon rakamları ve döviz kurlarında yaşanan dengesizlik birçok sektör üzerinde baskı yaratıyor. SIE, bu zorlu ekonomik koşullar sebebiyle, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Kanada bölgelerindeki seçili pazarlarda PlayStation 5 konsolunun tavsiye edilen perakende satış fiyatlarını güncelleme kararı aldı.

 

Türkiye’deki yeni tavsiye edilen perakende satış fiyatları şöyle:

 

• PS5 Diskli Sürüm  – 13.199 TL

• PS5 Dijital Sürüm – 11.199 TL

 

Mevcut küresel ekonomik şartlar sebebiyle bir zorunluluk haline gelen bu fiyat artışıyla birlikte SIE, öncelikli olarak PlayStation 5 tedarik durumunu iyileştirerek, mümkün olduğunca fazla oyuncuya ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.”

Konsolun Avrupa’daki fiyatı 50 euro kadar zamlanmıştı. Disk sürücülü PS5 499 Euro’dan 549 Euro’ya, PS5 Dijital Sürüm ise 399 Euro’dan 449 Euro’ya çıkmıştı.

Marvel’s Spider-Man Remastered PC inceleme

Önceki İçerikKirby’s Dream Buffet inceleme
Sonraki İçerikTeenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection çıktı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz