Kirby’s Dream Buffet inceleme

Poyo!

Nintendo’nun minik pembe maskotu Kirby, Switch’te bir kez daha karşımızda. Düşmanlarını yutarak güçlerini elde eden kahramanımız bu kez mini oyunlardan oluşan bir gurme yarışı ile oyunculara keyifli anlar yaşatıyor. Kirby’s Dream Buffet inceleme yazımız yüksek düzeyde kalori içerir!

Bir parti oyunu olan Kirby’s Dream Buffet, Fall Guys ve Mario Party’nin bir harmanı niteliğinde. 4 oyuncuya kadar destek veren Dream Buffet seansları birbiri arasında kesintisiz geçiş yapan 4 fazdan oluşuyor. Birinci ve üçüncü fazı yarış tipinde bölümler oluşturuyor. Bu bölümlerde genellikle birkaç parçaya ayrılmış rotalardan oluşan pistlerde yarışarak finaldeki pastalara ulaşmaya çalışıyorsunuz. 50, 20 ve 10 puanlık pastaların en büyüğünü tabii ki finale ilk ulaşan kazanıyor. Yarışlarda zaman zaman Mario Kart tarzı power up kutuları karşımıza çıkıyor. İçlerinden çıkan power up’lar bizi hızlı bir tekerleğe, etrafındaki her şeyi savuran bir kasırgaya, hatta engellerin içinden geçebilen bir jöleye bile çevirebiliyor. Oyunun genel amacı en çok çileği toplayarak birinci olmak, ancak ne kadar çok çilek yersek üssemiz de o kadar şişerek büyüyor ve manevra kabiliyetimiz azalıyor. Bu şekilde zirveye giden yolda mücadele faktörü de katlanarak artmaya başlıyor.

Bir ve üç numaralı yarış fazlarının arasında kalan diğer iki fazın ilkinde bonus çilek toplamaya odaklı bölümler yer alırken finalde ise tam bir battle royale havası yaşanıyor. Bu bölümde kısıtlı bir alanda rakiplerimiz ile en çok çileği kapma mücadelesi verirken seri şekilde beliren power up’lar sayesinde onları kısa bir süreliğine arenada dışarı fırlatarak çilek kaybetmelerini sağlayabiliyoruz. Bölümün süre limiti dolduğunda ödül törenine geçiliyor ve oyuncular tartıların üzerinde yerlerini alıyor. 4 faz boyunca belirli başarımları elde edenlere verilen ekstra çileklerin ardından en ağır gelerek tartısını göçerten oyuncumuz birincilik ile ödüllendiriliyor. Oyunun temeli kısaca bu şekilde.

Mücadeleye ve Ödüllere Aç

İster tek, ister grupla oynayın, her seansın sonunda belirli bir düzeyde puan kazanacaksınız. Gourmet Rank (Gurme Seviyesi) olarak adlandırılan bir barınız bulunuyor ve her doldurduğunuzda bir seviye atlıyorsunuz. Oyunda şu an için 135 seviye bulunuyor ve her seviye size Kirby’nizi özelleştirebileceğiniz yeni renkler, kostümler, pasta süslemeleri hatta yeni pistler gibi çeşitli ödüller sunuyor. Oyun bu yönüyle tekrar oynamaya teşvik edici. Dilerseniz free roll moduyla oyunun temellerini çalışabilir, Single Race, Single Mini Game, Single Battle Royale modları ile seansların parçalarını ayrı ayrı deneyim edebilirsiniz.

Oyunun çok oyunculu modu bazı yönleri ile parlarken bazı yönleri ile de maalesef biraz sönük kalmış. Oyun toplamda 4 oyuncuya kadar izin veriyor ve bunu dört Switch kullanıcısı bir araya gelerek lokal olarak gerçekleştirebiliyor, gayet hoş. Öte yandan tek Switch kullanarak çok oyunculu oynamak isterseniz sadece iki oyuncu ile sınırlandırılıyorsunuz. Çevrimiçi çok oyunculu mod 4 kişiyi destekliyor ama bu moda da yanınızda oturan ikinci oyuncu ile beraber katılamıyorsunuz. Bu iki kısıtlama da Mario Kart ve Mario Party Superstars gibi oyunlarda yoktu. Benzer temellere sahip bir oyun olan Kirby’de bu tarz kısıtlamalara rastlamak hem şaşırtıcı hem de üzücü oldu. İleride güncelleme ile değiştirilebileceğini umuyorum, zira bu şekilde bir parti oyunu olarak ömrünü çok daha uzatabilir.

Oyunun görselleri çok tatlı (kelimenin tam anlamıyla). Yarış bölümlerinde pastalar, dondurmalar, donutlar arasında yuvarlanarak çilek toplamak, bonus bölümlerde ızgara köfte, hamburger, tava kızartma üzerinde gezinmek… Bakarken iştahınız açılıyor resmen. Her seansınızda yemek temasından tasarlanmış canlı renk paletine sahip 24 farklı bölüm sizi bekliyor olacak.

Açık Büfe

Kirby’s Dream Buffet rengarenk ve iştah açıcı bir parti oyunu. Oynanış belirli bir rotasyon içinde aksetse de farklı pistler, açılabilen ekstra renkler, kostümler gibi detaylar ile sizi belirli bir süre oyalayabilir. Oyunun tek eksisi tek ekran üzerinden çoklu oyuncu açısından limitli olması, eğer tek başınıza ya da iki kişiden fazla oynamayı planlamıyorsanız bu eksi de çok anlam ifade etmiyor. Fiyat olarak Eshop’ta 15 dolar uygun görülmüş. İlham kaynaklarından Fall Guys gibi ücretsiz olsa, ya da en azından Online Expansion Pass sahiplerinin erişim hakkı olsaymış daha uygun olabilirmiş ancak ortalama bir Nintendo oyununun 1/4’ü oranında olan fiyatı da türü sevenler için adil sayılabilir.

GENEL BAKIŞ
Görseller
8.5
Oynanış
8
Çok Oyunculu Deneyim
7
Eğlence
8.5
Önceki İçerikThe Elder Scrolls Online’ın Lost Depths DLC’si çıktı
Sonraki İçerikPlayStation 5’in zamlı Türkiye fiyatı belli oldu
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
kirbys-dream-buffet-incelemeBazı noksanlarına karşın keyifli bir parti oyunu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz