PlayStation 5 için Samsung SSD kullanılabilir

Samsung bunu "konsollarda yeni bir dönemin başlangıcı" olarak tanımlıyor.

PlayStation 5 için Samsung SSD
PlayStation 5'in sızdırılan geliştirici kiti tasarımı

2020’nin sonlarına doğru piyasaya sürülecek olan PlayStation 5 için Samsung SSD tercih edilebilir.

Geçtiğimiz aylarda yeni nesil konsoluna ait ilk detayları açıklayan Sony, PlayStation 5’de bulunacak donanımlardan birinin de SSD olacağını belirtmişti. Oyun yükleme sürelerinin neredeyse sıfıra yakın seviyeye düşürüleceği, hatta PS4’e çıkan Marvel’s Spider-Man’de test edildiğinde hızlı seyahat özelliğinde 0.8 saniye yükleme süresi elde edildiği ortaya çıkmıştı.

Sony bunun için “özel bir SSD” ifadesini kullanmış, daha fazla detay açıklamamıştı. Şimdi ise PS5’in Samsung marka SSD kullanılabileceği ortaya çıktı.

Niko Partners kıdemli analisti Daniel Ahmad‘ın paylaşımına göre, 25 Kasım’da Tokyo’da bir sunum gerçekleştiren Samsung, 2020’de konsollarda SSD döneminin başlayacağına dikkat çekti. PlayStation 5 ve Xbox Scarlett’in de 2020’de piyasaya sürüleceği ve SSD barındıracağı açıklanmıştı. Bu da doğal olarak yeni nesil konsollarda Samsung SSD kullanılabileceğini gösteriyor.

Samsung’un sunumunda, firmanın şu anda NVMe SSD üzerinde çalıştığı, bunun önümüzdeki sene konsollarda yer alacağı belirtiliyor. Özellikle PlayStation 5 ismi anılmasa da, sunumda DualShock kontrolcüsü resminin yer aldığı göze çarpıyor.

Samsung ayrıca, SSD ile birlikte “konsollarda yeni bir dönemin başlayacağını”, konsolu başlatırken ve oyunları açarken yükleme sürelerinin büyük ölçüde düşeceğini verilerle ortaya koyuyor.

Buna göre, sistemi başlatmak yani konsolu açmak HDD ile 49 saniye sürerken, SATA SSD bunu 29 saniyeye düşürüyor. Yeni nesil konsollarda yer alacağı belirtilen NVMe SSD ise bu süreyi daha da kısaltacak.

Oyun açma süreleri de Monster Hunter World üzerinden bir kıyaslamaya tabi tutulmuş. HDD ile 38 saniye süren bu işlem SATA SSD ile 13 saniyeye düşerken, konsollarda yer alacak olan NVMe SSD ile bu süre bunun da altına inecek. Ancak her iki örnekte de tam bir süre verilmemesi dikkat çekiyor.

Sony, PlayStation 5’in özel bir AMD GPU’su kullanacağını ve bunun donanımsal bazda ray tracing desteği sunacağını açıklamıştı. Ayrıca konsolun 8K destekleyeceği ve PSVR ile de uyumlu çalışacağı belirtilmişti.

PlayStation 5’in geliştirici kiti fotoğrafı sızdı

Önceki İçerikDays Gone 2 gelebilir: Bend Studio devam oyunu yapma fikrine açık
Sonraki İçerikPlayStation Plus Aralık 2019 oyunları açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz