Nioh Defiant Honor (DLC 2) – İnceleme

Tecmo Koei ve Team Ninja’nın geçtiğimiz Şubat ayında PlayStation 4’e özel olarak çıkarttığı Nioh, konsolun bu seneki yükselişinde önemli rol oynayan yapımlardan biriydi. Yayınladığımız inceleme yazımızda da Dark Souls ve Diablo’dan esinlenilmiş keyifli oynanış yapısı ve uzun ömürlü oluşu gibi unsurlarını bolca övmüştük (okumak için tıklayın). Oyundaki içerik cidden kolay kolay tüketilebilecek cinsten değil, ama hayranları için Tecmo Koei 3 adet DLC (indirilebilir içerik) duyurusu yapmış, bunlardan ilki Dragon of the North Mayıs ayında çıkışını gerçekleştirmişti. Hem ana hikayeyi genişleten hem de oyuna yeni dinamikler katan bu DLC’yi takiben Temmuz ayında da 2. DLC Nioh Defiant Honor yeni güncelleme ile oyuna dahil oldu.

Maria Ortalığı Karıştırmaya Devam Ediyor

İngiltere’den Japonya’ya uzanan büyük macerasını sonlandıran William (nam-ı diğer: Anjin), bir kehanet nedeniyle tekrar Japonya’ya yelken açmış ve kendini Maria adlı gizemli bir kadının klanlar arasında alevlendirdiği büyük bir savaşın ortasında buluvermişti. Eski dostların yanısıra yeni yüzler de gördüğümüz bu savaş esnasında efsanevi savaşçı Masamune Date ile olan husumeti sonlandırmış ancak Maria’yı elimizden kaçırmıştık.

İkinci DLC’nin odağında yine efsanevi bir figür Sanada Yukimura bulunmakta. Osaka Kalesi kuşatmasını anlatan bu bölümde Toyotomi klanına mensup Sanada Yukimura ve kale etrafına inşa edilmiş müdafaa hattı Sanda Maru’daki türlü zorluklara karşı mücadele edeceğiz. Ayrıca Yukimura’nın koruması, ünlü ninja Sarutobi Sasuke ile de yollarımız kesişecek.

Bu bölümde kafanıza yüzlerce ok yağarken kaçacak delik arayacaksınız
Malum Soru: Neler Yeni?

Dragon of the North’taki formülün hemen hemen aynısını uygulayan Defiant Honor, üç yeni harita, bir yeni silah, yeni zırh setleri, yeni düşmanlar, guardian spiritler ve yeni bir zorluk seviyesini beraberinde getiriyor. Üç yeni haritaya bağlı üç ana bölüm ve çeşitli yan görevler bulunuyor, bunların birinde önceki DLC’deki Masamune Date ile düello yapabiliyorsunuz. Özellikle ilk ana bölümdeki atmosfere bayıldım, kuşatma esnasında karşı surlardan tepemize yüzlerce ok yağarken savaşmak hem tedirgin edici hem de heyecan vericiydi. Yeni eklenen düşmanlardan ise eğitimli ninja köpekleri dikkat çekiciydi. Ek

Bu DLC ile oyuna eklenen yeni silahımız ise Tonfa. Çift olarak kullanılan, yakın dövüş odaklı tonfa orta hızda saldırılar yapıyor ve düşmanın gardını çok rahat dağıtabiliyor. Bu özellikleriyle halen favorim olan kusarigamanın yanına iyi bir ikincil silah olmayı başardı. Yeni eklenen iki guardian spirit ise Enku ve Nurarihyon. Üçüncü ana görevin sonunda alacağınız Enku geneliyle zayıf görünse de dash attack yaparken zarar almamınızı sağlayan özelliği ile ilginç bir guardian spirit. Nurarihyon ise Dragon of the North’ta Masamune Date’nin kullandığı ihtiyar ahtapot-insan görünümlü ikinci guardian spirit, nihayet bu DLC’deki Date ile düello yaptığımız yan görev sonrası alabiliyor ve karakterin arkaplanı hakkında daha çok şey öğrenebiliyoruz.

Defiant Honor ile oyuna yeni bir zorluk seviyesi daha ekleniyor: Way of the Enlightenment.  Halihazırda zaten zor olan oyunu daha da zorlaşatıran Way of the Enlightenment seviyesi oyundaki içeriği büyük oranda sömürmüş, yüksek seviyelere gelmiş, sağlam silahlar ve zırh setleri hazırlamış hardcore Nioh oyuncuları için biçilmiş kaftan. Bu arada DLC’nin standart zorluğundaki görevler 180 seviye civarında.

Sonun Başlangıcı

Defiant Honor en az Dragon of the North kadar başarılı bir DLC.  Aksiyon dolu senaryoyu çok merak ettirici şekilde 3. DLC’ye devreden eklenti, getirdiği ekstra bölümler ve diğer içerikler ile Nioh’u çok daha zengin bir oyun haline getirmiş.

Yazıyı sonlandırırken güzel de bir haber vereyim,  Nioh şu ara PlayStation Store’da devam etmekte olan yaz indirimleri kampanyasına dahil olan oyunlardan biri. Ana oyun PS Plus üyerlerine yapılan ekstra indirim ile birlikte şu an 179 lira yerine 86 liraya temin edilebiliyor. Tüm DLC’leri içeren Deluxe sürüm ise 239 liradan 140 liraya inmiş durumda. Aşağıda vereceğim linklerden oyun ve içeriğinin PlayStation Store sayfalarına ulaşabilirsiniz:

Nioh (ana oyun): https://store.playstation.com/#!/tr-tr/oyunlar/nioh/cid=EP9000-CUSA07123_00-NIOHEU0000000000

Nioh Dragon of the North (DLC 1): https://store.playstation.com/#!/tr-tr/oyunlar/eklentiler/nioh-dragon-of-the-north/cid=EP9000-CUSA07123_00-NIOHSTORYDLC1001

Nioh Defiant Honor (DLC 2): https://store.playstation.com/#!/tr-tr/oyunlar/eklentiler/nioh-defiant-honour/cid=EP9000-CUSA07123_00-NIOHSTORYDLC2001

Nioh Season Pass (3 DLC’yi tek seferde almak için): https://store.playstation.com/#!/tr-tr/oyunlar/eklentiler/nioh-season-pass/cid=EP9000-CUSA07123_00-SPASS10000000000

Nioh Digital Deluxe Sürümü (ana oyun + season pass): https://store.playstation.com/#!/tr-tr/oyunlar/nioh-dijital-deluxe-s%c3%bcr%c3%bcm%c3%bc/cid=EP9000-CUSA07123_00-NIOHDIGITALDELUX

GENEL BAKIŞ
Fiyat / İçerik
9
Eğlence Faktörü
9
Önceki İçerikPS4’ün güncel satış rakamı açıklandı, geçen yıla göre düşüş var
Sonraki İçerikEA Access’ten ilk kez bir oyun kaldırılıyor
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
nioh-defiant-honor-incelemeDefiant Honor paranızın karşılığını yeterli düzeyde veren bir DLC. Ana oyunu severek bitirdiyseniz Dragon of the North ile birlikte tavsiye ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz