Nioh Dragon of the North (DLC 1) – İnceleme

Nioh Dragon of the North inceleme

Karlı Dağların Zirvesindeki Sıcak Mücadele

Tecmo Koei ve Team Ninja’nın geçtiğimiz Şubat ayında PlayStation 4’e özel olarak çıkarttığı Nioh, konsolun bu seneki yükselişinde önemli rol oynayan yapımlardan biriydi. Yayınladığımız inceleme yazımızda da keyifli oynanış yapısı ve uzun ömürlü oluşu gibi unsurlarını bolca övmüştük (okumak için tıklayın). Dark Souls ve Diablo’dan büyük esintiler taşıyan oyunu bitirdikten sonra da uzun süre oynadım. Tabii konsolun bombaları ard arda patlamaya devam ettiği için bir süre sonra göz bebeğim haline gelen bu oyuna bir ara verip güncel yapımlara yetişmeye çalıştım. Son olarak Persona 5’in içinde kaybolduktan sonra Nioh Dragon of the North adlı ilk indirilebilir içeriği ile tekrar kapımı çaldı. Eski dost biraz değişmiş, güzelleşmişti ve hasret giderme zamanı gelmişti… Bir iç gerçirdim ve masaya oturdum.

William Yeniden Japon Topraklarına Ayak Basıyor

Ana oyundaki büyük macerasını İngiltere’de sonlandıran William (nam-ı diğer: Anjin), bir kehanet nedeniyle tekrar Japonya’ya yelken açar ve çok geçmeden kendini yeni bir mücadelenin içinde bulur. Yeni içeriğin odak noktasında yine tarihi bir figür olan “Tek Gözlü Ejderha”  Masamune Date var. Senaryo ana oyunun bıraktığı noktadan devam ediyor ve maalesef spoiler vermemek adına çok detaya inemiyorum. Yine de gördüğünüzde yüzünüzü gülümsetecek eski dostlara ve çok daha çetin bir mücadeleye hazır olmanız gerektiğini not düşeyim. Ayrıca yeni karakterler ve hikaye ile ilgili ara sahneler de ana oyundaki kadar başarılı.

Neler Yeni?

Dragon of the North ile irili ufaklı bir çok içerik oyuna eklenmiş. Bunlardan ilki Oshu adında yeni bir bölge. Masamune’nin ordusunu konuşlandırdığı bu bölgede 3 ana görev ve 5 yan görev sizi bekliyor. Ancak yukarıda da belirttiğim üzere bu bölüm ana senaryonun doğrudan devamı ve erişime açabilmek için ana oyundaki ana görevlerin hepsini bitirmiş olmanız gerekmekte. Gerekli koşulları sağladıysanız normal zorluktaki haritaya dönüp Oshu bölgesine giriş yapmanız yeterli.  Bazı yeni eşyaların yanısıra oyuna yeni bir silah sınıfı da eklenmiş: odachi. Teknik olarak devasa bir katana olarak nitelendirebileceğimiz odachi neredeyse mızrak gibi bir erişim mesafesine sahip, iyi zarar veren bir silah türü. Tabii bu kudretin karşılığında birazcık hantal ve komboları kısa.

Bunların haricinde 2 adet de yeni Guardian Spirit, Nekomata ve Seiryuu oyuna dahil edilmiş durumda. Nekomata açılışta size gelirken Seiryuu’yu açmak için yeni içerikte belli bir ilerleme kaydetmeniz lazım. Elbette yeni bölümlerle birlikte yeni düşmanlar da oyuna dahil edilmiş durumda ve özellikle yılan kafalı askerler canınızı çok yakacak. Hidden Teahouse’da ise artık kadın karakterlerin de skinlerini açıp oynanabilir hale getirebiliyorsunuz. Son olarak bir kaç yeni zırh seti de Dragon of North ile oyuna eklenmiş durumda.

Artık Arkadaşlarınız da Katananızın Tadına Bakabilecek

Her ne kadar inceleme Dragon of the North için olsa da Team Ninja parasız içerikler de ekledi. Bunlara da bu paragrafta şöyle bir değinelim. Öncelikle oyun çıktığı zaman eksikliği bolca dile getirilen PVP artık aktif durumda. Sportmence sayılabilecek bir şekilde, dojoda oyuncuları bir araya getiren bu mod ekipmanınız ve karakter seviyenize dokunmuyor ancak kullanılabilir eşyalarınızı ve jutsu / onmyo magic yapma sayınızı kısıtlıyor. Mücadele iki rauntluk sistemle gerçekleşiyor. Açıkçası bu modda pek rakip bulamadım; yaptığım düellolar gayet keyifli geçti ama sanıyorum bu mod mevcut haliyle pek de parlayamayacak gibi durmakta.

Ücretsiz içeriğin en can alıcı kısmı artık 2 adet guardian spirit kuşanabilir oluşumuz.  Birincil olanın tüm niteliklerinden faydalanabiliyorken ikincil olanın belli başlı stat değerleri ve yan özelliklerinden faydalanabiliyoruz. Maksimum seviye sınırının da yukarı çıkarıldığını hesaba katarsak Team Ninja’nın özellikle gelecek güncellemeler ile bizi daha çok zorlamaya niyetli olduğunu tahmin edebiliriz. Hal böyleyken oyuna harcadığımız her anın karşılığını almaya devam edeceğiz gibi görünmekte. Ayrıca artık yetenek ağacımızda tekrar tekrar seviye atlatılabilen ve saldırı gücümüzü artıran pasif yetenekler mevcut.

Bu İş Burada Bitmedi!

Dragon of the North halihazırda zengin bir içeriğe sahip olan Nioh’u daha da şenlendirmiş. Ayrıca gayet tatmin edici bir final ile nihayete erdirilmiş bir senaryoyu da tekrar ilerletip adeta bir devam oyununa geçmişiz hissi vermiş durumda. Yeni maceramız şu anki hali ile çok uzun sayılmaz ve ucu açık bir sonucu var, ancak yakın dönemde gelecek diğer iki parça Defiant Honor ve Bloodshed’s End ile kaldığı yerden ilerleyecek ve bize yine harika bir tecrübenin kapılarını aralayacak gibi durmakta.

Dragon of the North içeriğini ya da üç indirilebilir içeriğin tamamını içeren Season Pass’i PlayStation Store’dan temin edebilirsiniz.

GENEL BAKIŞ
Fiyat / İçerik
9
Eğlence Faktörü
9
Önceki İçerikInfinity War setinden gelen yeni fotoğraf Avengers’ın yok oluşunu mu gösteriyor?
Sonraki İçerikPS4’e özel God of War’un çıkış tarihi ortaya çıkmış olabilir
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
nioh-dragon-of-the-north-incelemeParanızın karşılığını yeterli düzeyde veren, içerik zengini Nioh'u daha da leziz bir kıvama getiren Dragon of the North'u tüm Nioh severlere tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz