Nintendo Türkiye Pazarına Resmi Olarak Geri Döndü!

Beklenen gün geldi. Nintendo Türkiye pazarına resmi olarak geri döndü! Balkanlar’da Nintendo’nun distribütörlüğünü yürüten CD Media, uzun bir süredir Türkiye pazarına dahil olmak üzere çalışmalarını yürütmekteydi.  Firmanın CEO'su Spiros Giamas bahar döneminde şu şekilde bir demeç vermişti:


“Türkiye için Nintendo ile yaptığımız özel anlaşmayı duyurmaktan dolayı gurur duyuyoruz. CD Media Türkiye adlı yeni ofisimiz İstanbul’da kurulacak ve Türk müşterilerine Nintendo’nun Switch, LABO ve AMIBO gibi çeşitli ürünlerini sağlayacak. Türkçe kılavuzlar, internet sitesi ve teknik desteği de olacak. Türkiye’deki perakende firmalarını Nintendo’nun geniş ürün yelpazesi (konsollar, aksesuarlar, oyunlar vs.) ile desteklemek için sabırsızlanıyoruz.”
 

Uzun bir bekleyişin ardından CD Media Türkiye resmi faaliyetlerine başladı. İlk olarak OverGame'de yer alan Nintendo ürünleri CD Media'dan aldığımız bilgiye göre birkaç gün içinde Media Markt, devam eden süreçte ise diğer teknoloji mağazalarında erişilebilir olacak. 
Bir diğer merak konusu olan Türk eShop konusundaki sorumuza ise  "şu an için böyle bir atılımın söz konusu olmadığı" cevabını aldık. Firmanın ayrıca kendine ait bir satış kanalı bulunmayacak. 

İlk fiyatlandırmalar ise şu şekilde:
Nintendo Switch: 2399 TL
Oyunlar: 329 TL

Kısa bir süre Türkiye'de resmi Nintendo satışlarını üstlenen Nortec Eurasia 2012 yılında ticari faaliyetlerini durdurmuş ve o zamandan beri Türkiye'de resmi olarak Nintendo ürünleri satılmamıştı. Nintendo hayranları ise konsollarını ve oyunlarını yurtdışından almakta.
Teknik servis, Türkçe kılavuz gibi destekler sunacak olan CD Media'nın atılımları kullanıcıların alışveriş alışkanlıklarını ne derece değiştirecek zaman içinde göreceğiz.  

 

Önceki İçerikMothergunship inceleme
Sonraki İçerikBud Spencer & Terence Hill – Slaps And Beans inceleme (Nintendo Switch)
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz