Microsoft, ‘konsollar arası oynama’ özelliği için ‘hazır’ olduğunu tekrarladı

Microsoft, platformlar arası oynama özelliğinin aktif olması için 'hazır' olduğunu ve diğer firmaların buna katılımını beklediklerini açıkladı.

Xbox One ve diğer konsolların bir arada oynanmasını isteyen Microsoft, bunun için “hazır” olduğunu belirterek Sony‘den ve diğer firmalardan gelecek olan cevabı beklemeye başladı.

Mart ayının başlarında Microsoft, diğer konsol firmalarına açık davet göndererek ‘cross-play‘ yani ‘konsollar arası oynama’ özelliğinin bir an önce aktif hale getirilmesini ve Xbox One ile PlayStation 4 başta olmak üzere tüm konsolların aynı oyunda buluşmasını amaçlamıştı.

Şu ana kadar Sony’den teklifin kabul edildiğine veya reddedildiğine, PlayStation 4’ün buna dahil olup olmayacağına ilişkin herhangi bir yanıt gelmezken, bunun için herhangi bir ihtimal dahi verilmedi.

ID@Xbox’ın Avrupa Müdürü Agostino Simonetta, Eurogamer’a yaptığı açıklamada, Microsoft’un cross-play özelliği için ‘hazır’ durumda olduğunu belirterek sadece diğer konsol geliştiricilerinin buna dahil olmasını beklediklerini tekrarladı:

“Herhangi bir oyun istediği zaman cross-play özelliğine dahil olabilecek ve yakın bir zamanda bunu başaran oyunlar birçok avantajın da sahibi de olacak, biz buna hazırız.”

Simonetta’ya özellikle Xbox One ile PlayStation 4 arasındaki cross-play özelliği sorulduğunda ise şöyle yanıt verdi:

“Sadece şunu söyleyebiliriz, biz hazırız. Biz üzerimize düşeni yaptık ve bunun bir parçası olmak isteyenleri bekliyoruz.”

Önceki İçerikFable Legends sanılanın aksine iptal edilmemiş olabilir
Sonraki İçerikSquad inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz