Microsoft, “platformlar arası oynama” özelliğini duyurdu; diğer konsollara ‘açık davet’ gönderdi

Microsoft, büyük bir adım atarak PC ve Xbox One için "platformlar arası oynama" özelliğini duyurdu; diğer firmaları da buna davet etti.

Microsoft, büyük bir adım atarak PC ve Xbox One için “platformlar arası oynama” özelliğini duyurdu. Firma ayrıca, diğer konsolların da buna dahil olması için diğer konsolların firmalarına açık mesaj gönderdi.

ID@Xbox‘ın direktörü Chris Charla‘nın Xbox News Post‘a yaptığı açıklamaya göre, Microsoft çok yakın bir zamanda “platformlar arasında oynama” özelliğini aktif edecek. Bu bağlamda, ilk olarak Xbox One ve PC için aktif edilecek olan sistem sayesinde, Xbox Live aracılığıyla farklı platformlardan oyuncular bir arada oynama imkanına sahip olacak.

PC’de sadece Windows 10 için geçerli olacak olan bu özellik, Xbox One için de aktif olacak. Ancak şu an için PlayStation 4 veya diğer konsollar için kullanılabilir olmayacak. Bu nedenle, diğer firmaların konsolları için de “açık davetiye” yollayan Microsoft, Sony‘nin PlayStation 4 konsolu ile Wii U‘yu da bu sisteme dahil etmek istiyor. Ayrıca sıradaki Nintendo konsolu da davet edilenler arasında.

İlk olarak Rocket League oyununda aktif olacak olan “platformlar arası oynama” özelliğinin sadece Windows 10 tabanlı olması bir dezavantaj. Çünkü, Sony’nin de bu özelliğe dahil olması için PlayStation 4’ü Windows 10 ile entegre etmesi gerekecek. Bu sebeple, şu an için Sony’nin bu özelliği desteklemesi zor gözüküyor. Fakat henüz Sony veya diğer firmalardan bir cevap gelmedi.

Son olarak, oyun geliştiricileri de Rocket League gibi kendi oyunlarını bu özelliği destekleyecek şekilde geliştirmeleri gerekecek.

Önceki İçerikPoint Blank Etkinlikleri Devam Ediyor
Sonraki İçerikThe Division’dan yeni bir rekor daha!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz