Metro Exodus’da çok oyunculu mod yok, peki neden?

Oyunun yapımcıları bu durumun nedenlerini açıkladı.

Metro Exodus | 4A Games

Bu yılın merakla beklenen oyunlarından Metro Exodus’da çok oyunculu mod olmayacağı ortaya çıktı.

Mart sayısının kapağını Metro Exodus‘a ayıran Game Informer dergisi, Şubat ayı boyunca da internet sitesinden oyunla ilgili yeni bilgiler paylaşmıştı. Oyunun yapımcı stüdyosu 4A Games‘i ziyaret eden dergi, yapımcılarla gerçekleştirdiği röportajlarda Metro Exodus’da çok oyunculu mod [multiplayer] olmayacağını öğrendi ve bunun nedenlerini de sordu.

Metro serisi ilk iki oyunda daima hikaye odaklı bir deneyim sundu. Fakat oyunun evreni diğer modlara ve türlere açık gibi duruyor. Metro serisindeki atmosfer, oyun boyunca hem yaratıklara hem de çetelere karşı verilen silahlı mücadeleler oyunda co-op deneyiminin gayet iyi olabileceğini gösteriyor. Game Informer da bundan yola çıkarak yapımcı stüdyoya geliştirme süreci boyunca Metro Exodus’a çok oyunculu mod eklemeyi düşünüp düşünmediklerini sordu.

“Çok oyunculu modun teknik açından uygun olmadığını düşünmüyorum.” diyen serinin yapımcılarından Jon Bloch, Metro serisinde niçin co-op benzeri bir oyun deneyiminin yer almadığını şöyle açıklıyor:

“Fakat bizim Metro için odağımız daima hikaye tabanlı bir deneyim sunmak oldu.”

Bloch ayrıca, yapım aşaması boyunca Metro Exodus için co-op mod denemelerinde bulunduklarını ancak çıkan sonuçlardan memnun olmadıklarını ifade etti. Ortaya iyi bir çok oyunculu mod deneyimi koymak içinse “Ana oyun üzerinde çalıştığınız gibi bunun için de çok fazla harcamanız gerekiyor.” dedi.

İLGİLİ HABER – 4A oyun motoru Metro Exodus için nasıl geliştirildi?

Oyunun yaratıcı yönetmeni Andriy Prokhorov de, “Evet, çok oyunculu mod mümkün fakat sadece böyle bir mod olsun diye yapmak mı? Bu bizim ilgimizi çekmiyor. Eğer bunu [çok oyunculu modu] yapacaksanız, gerçekten benzersiz olmalı. Bu konuda fikirlerimiz var ancak şu an için yapmayı düşünmüyoruz.” şeklinde konuştu.

Görüşüne göre, Metro serisi için ortada çok oyunculu veya co-op mod desteği gibi projeler var ancak serinin yeni oyunu Exodus’da yer almayacak. Belki başka bir Metro oyunu daha gelirse, onda olabilir.

Metro Exodus’un bu yılın sonbaharında PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yapması planlanıyor.

İLGİLİ YAZI – Metro Exodus ile serideki 10 değişim

Önceki İçerikSony birinci parti oyunlara daha çok ağırlık vermeye hazırlanıyor
Sonraki İçerikMonster Hunter World’un Switch portu mümkün olabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz