4A oyun motoru Metro Exodus için nasıl geliştirildi?

Game Informer, 4A Games'in Metro Exodus için 4A Engine'de ne gibi geliştirmeler yaptığını yazdı.

Metro Exodus | 4A Games

Mart sayısının kapağını Metro Exodus‘a ayıran Game Informer, oyunun yapımcı stüdyosu 4A Games‘i ziyaret etmişti. Dergi, bu bağlamda oyunla ilgili yeni bilgiler paylaşmaya devam ediyor.

Game Informer, 4A Games’i ziyaretiyle Metro Exodus hakkında edindiği yeni bilgileri içeren bir yazı daha paylaştı. Bu sefer, “4A oyun motoru Metro Exodus için nasıl geliştirildi?” sorusuna yanıt veren dergi, daha önceden de Exodus ile seride yaşanan 10 değişimi listelemişti.

İLGİLİ HABER – Metro Exodus ile serideki 10 değişim

Derginin aktardığına göre, 2010 yılında çıkış yapan serinin ilk oyunu Metro 2033‘de ilk kez kullanılan 4A motoru, stüdyonun kendisi tarafından yazıldı. Beş yıl önce çıkış yapan devam yapımı Metro: Last Light ise, arkasında yatan oyun motoru nedeniyle pek çok basın kuruluşu tarafından yeni oyun bilgisayarları için test aracı olarak tercih edildi.

Metro serisi, karanlık bir temaya sahip olmasına rağmen, güzel görseller ve unutulmayan sahneler sunmayı başardı. Örneğin, Artyom‘un gaz maskesinde biriken su damlaları ve karanlıkta sallanan bir lambanın ışık yayması gibi etkileyici gölge efektlerine sahip. Ancak, Exodus ile seri yeni bir çevreye yönelirken, yeni oynanış tarzı da buna dahil oluyor. 4A stüdyosu da geliştirici ekibin bu tutkusunu yerine getirmek için oyunun motorunda genel olarak bir geliştirme yapmak durumunda kaldı.

4A oyun motoru Metro Exodus ile artık fizik tabanlı bir renderlama teknolojisi sunuyor. Aydınlatma sisteminde de genel olarak bir gelişme yaşanırken, sinematik sahneler için de artık tam yüz yakalama teknolojisi mevcut.

Exodus’un seriden ayrılan bir diğer yanı da daha açık alanlar sunması. Bu amaçla, 4A oyun motoru artık gece-gündüz döngüsünü sağlarken, dinamik su ve artık her bir bölge için özel biyomlar sunuyor. Exodus’da diğer her şeyde olduğu gibi, grafik motorunda da bir geliştirme yapıldı.

“Umarız, Exodus ile beraber Metro oyunları, herkesin sistemini test ederken kullanabileceği bir standart olur.” şeklinde konuşan oyunun yapımcılarından Jon Bloch, gülerek “Ekran kartlarını havaya uçurmayı seviyoruz.” diyor.

Game Informer dergisi, stüdyoyu ziyaretlerinde oynadıkları demoda yer alan grafiksel özelliklerin, Metro Exodus’un final sürümünde de yer alırsa 4A Games’in yeni bilgisayarları test etme konusundaki hedefine ulaşacağını düşünüyor.

İşte Metro 2033’ün Redux (yenilenmiş) versiyonuyla Exodus’un görsel kıyaslaması:

Metro 2033 Redux
Metro Exodus
Metro Exodus

Yüksek donanıma sahip PC kullanıcıları Metro Exodus’un sunduğu tüm güzelliklerden sonuna kadar faydalanabilecek. Peki ya konsol oyuncuları? 4A Games, Exodus için güncellenen 4A motorunun gücünün konsolların sınırlarını zorlayacağını belirtiyor. Metro Exodus’un, Xbox One X’de doğal 4K çözünürlük ve tam HDR desteği sunması hedefleniyor. PS4 Pro konusunda da stüdyo, konsolun ‘güç modu’ teknolojisinden faydalanmak istediğini açıkladı.

Metro Exodus, ilk kez E3 2017’deki Microsoft konferansında duyurulmuştu. Oyunun bu yılın sonbaharında PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkması planlanıyor. 

İLGİLİ YAZI – Çıkış Tarihleri: 2018 Yılında Çıkacak Oyunlar 

Önceki İçerikMetal Gear Survive’ın inceleme puanları şaşırtmadı
Sonraki İçerikPlayStation Plus Mart 2018 oyunları şahane!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz