Housemarque arcade shooter türüne veda ediyor

En son Nex Machina'yı yayınlayan Finlandiya merkezli stüdyo Housemarque, artık başka oyun türlerine yöneleceğini açıkladı.

Finlandiyalı oyun stüdyosu Housemarque arcade shooter türünü geride bırakmaya hazırlanıyor.

Super Stardust, Resogun ve Matterfall gibi yapımları ortaya koyan Finlandiya merkezli oyun stüdyosu Housemarque arcade shooter türünde yeni oyunlar yapmayacağını açıkladı. Son olarak bu türde Nex Machina adlı oyunu piyasaya süren firma, hem basından hem de oyunculardan olumlu geri dönüşler almıştı.

Oyunun PS4 için Metacritic puanı 88 olarak belirlenmişti. Bu puanla Nex Machina, tüm kategorileri arasında Cuphead‘in bir puan gerisinde, Destiny 2‘nin ise 3 puan önünde yılın en çok övgü alan oyunlar arasına girdi.

İLGİLİ YAZI – Nex Machina inceleme

Housemarque stüdyosunun yardımcı kurucusu ve CEO’su Ilari Kuittinen’a göre, tüm bunlara rağmen Nex Machina ve bu yıl piyasaya sürdükleri diğer oyun olan Matterfall için ticari başarı yeterli seviyede olmadı. Kuittinen, Housemarque olarak bundan sonra ne yapacaklarını açık ve yüksek bir şekilde belirtti. Super Stardust HD‘nin çıkışından 10 yıl sonra stüdyo, en iyi şekilde tanındıkları arcade shooter türünden ayrılma kararı aldı.

“10 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığımız daha küçük olan, indirebilir, arcade’den esinlenilen konsol oyunlarının dönemi sona ermeli.”

Matterfall sadece basından iyi puanlar almıştı ancak Nex Machina hem basın hem de oyuncu topluluğu tarafından beğenilmişti.

“Elimizden gelenin en iyisini yaptık.” diyen Kuittinen, “Pek az kişinin yapabileceği bir şeyi başardık. Metacritic’e göre yapabileceğimiz en iyi oyunu ortaya koyduk ve diğer herkesin de aynı şeyi dediğini düşünüyorum.” 

İLGİLİ YAZI – Matterfall İnceleme

Nex Machina, firmanın 20 yıldır ilk kez PC için piyasaya sürdüğü bir oyundu. Bu yıl çıkış yapan oyunun PS4 ve PC’deki satışlarının birbirine oldukça yakın olduğu ancak hedeflenenden oldukça düşük seviyede kaldığı biliniyor.

Esas olay bu tarz oyunları satacak bir topluluğun olmayışı ya da bizim onlara ulaşamamamız.

Ilari Kuittinen, şu anda birçok farklı proje üzerinde çalıştıklarını belirterek bunları “bizden bekleyebileceğiniz şeylerden tamamen farklı” şeklinde yorumladı.

Housemarque stüdyosunun yeni oyun projelerine ait henüz bir duyuru gerçekleştirilmedi.

Önceki İçerikTelltale’s The Walking Dead’in son sezonu duyuruldu
Sonraki İçerikCall of Duty: WW2’nin hikaye uzunluğu ortaya çıktı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz