Dragon Ball FighterZ Broly DLC İncelemesi

Bandai Namco ve Arc System Works işbirliğiyle huzurlarımıza çıkan Dragon Ball FighterZ, hem uyarlandığı meşhur anime / manga serisine sadık oluşu hem de mücadeleci oynanış konusunda tatmin edici mekaninkeriyle dövüş oyunu seven kitlenin gönlünü fethetmeyi başarmıştı. EVO gibi önemli etkinliklerde de ilk kez boy gösteren Dragon Ball oyunu olmayı başaran oyunun geçtiğimiz şubat ayında detaylı bir incelemesini yapmıştık. Okumayanları, ya da tekrar gözden geçirmek isteyenler bu linke tıklayarak incelememize ulaşabilir. Ana oyunun yanısıra çeşitli indirilebilir içerik paketleri de duyuran Bandai Namco bunlardan ilki olan Anime Music Pack‘i de satın almaya değer olup olmadığı konusunda incelemeye almıştık. Tabii çoğu dövüş oyununda olduğu gibi en iştah açıcı içerik ise periyodik olarak çıkışını gerçekleştirecek 8 yeni karakterdi. Bunlardan ilk ikisi yakın bir dönemde çıkışını gerçekleştirdi. İki bölüm olarak ele alacağımız yazımızın ikinci bölümü, Dragon Ball FighterZ Broly DLC incelemesi ile karşınızdayız.

Broly Kimdir?

Broly aslen Dragon Ball evrenine ana hikayeden bağımsız bir film projesi için yaratılan bir karakter. Tıpkı Goku gibi Saiyan ırkından gelen Broly henüz bebekliğinde büyük bir güç barındırması nedeniyle krallık adına bir tehdit olarak görülmüş ve idamına karar verilmiştir. Freeza’nın Saiyan’ların gezegenini yok ettiği gün kıl payı ölümden kurtulan Broly, Paragus adlı bir askerin kontrolünde hayatına devam etmiştir. Goku ile aynı gün doğan Broly sürekli ağladığı için bilinçaltında Goku’ya karşı büyük bir nefret biriktirmiş, yıllar sonrasında karşılaştıklarında bunun etkisinde kalarak kontrolden çıkmıştır. Hikayesi kadar karakter olarak kendisi de ilginç bir tasarıma sahip olan Broly, aynı zamanda 3 ayrı filmde yer alarak Dragon Ball filmlerinde en çok görülen kötü karakter ünvanını da taşımakta.

Oyuna yine animeye oldukça sadık şekilde uyarlanmış karakterle ilgili çeşitli referansları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Oynanış

Dragon Ball FighterZ’da Broly en az filmlerdeki kadar delifişek bir karakter. Kuvvetli yapısı ile pek çok hareketinde armor özelliği bulunan, yani aldığı darbe ile engellenemeyen vuruşlara sahip olan Broly seri kombolar yapamıyor, ancak kamyon gibi vuruyor. Tabii hantal yapısı ile bazı hareketlerini rakibe yedirmek güç, mesela 1 bar ile yapılan super Ki Blast’ı oldukça ağır, ancak üzerinize Dragon Rush gibi fiziksel bir hareketle gelen rakibinizi ise fena şekilde gafil avlayabiliyorsunuz, bunun yanısıra orta vuruş ile yapılan komboda 100% yedirebileceğiniz bir ki blast ile kombonuzu tamamlıyorsunuz. Karakterimiz geneliyle rakibe bir kaç vuruş sonrası kapma ile bitirebileceğiniz hareketlere sahip. Özellikle ekranın kenarlarında çok etkili olan Broly size uygun anı yakalatmak için bir de rakibi ekranın kenarına kadar götüren bir vuruşa sahip. Özellikle 3. seviye saldırısından kaçmak oldukça güç, zira sizi hafif takip eden büyük bir küre yolluyor. Yaptığım maçlarda rakiplerim alıştıkları taktikler ile bu vuruştan kaçmaya çalıştıklarında pek başarılı olamadılar.

Broly Satın Almaya Değer mi?

Her DLC’de sorduğumuz meşhur soruya geldi sıra… Bir önceki tanıttığımız DLC karakteri Bardock’un aksine Broly biraz daha başlangıç seviyede oyunculara uygun, gürbüz bir karakter. Tabii bunun yanısıra şu soruları da zihnimizde şöyle bir tartmamız lazım:

* Dragon Ball evreni ile içli dışlı mısınız? Broly sevdiğiniz bir karakter mi?
* Grappler tarzı önce rakibin ağzına iki çakayım, sonrasında da tutup yere vurayım şeklinde oynanışa dayalı karakterler seviyor musunuz?
* Oyunda eksik içerik bırakmayan oyunculardan mısınız?
* 15 TL bir karakter için verilmeye değer bir miktar mı?

Bu soruların en azından yarısı için cevabınız evet ise Broly’i kesinlikle edinmeniz gerekmekte. Halen içinize sinmeyen bir durum varsa oynanış videolarına bir göz atıp son kararınızı verebilirsiniz.

Diğer DLC karakterimiz Bardock‘un incelemesine ulaşmak için tıklayın.

Önceki İçerikDragon Ball FighterZ Bardock DLC İncelemesi
Sonraki İçerikGod of War’un dosya boyutu belli oldu
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz