Final Fantasy 15 indirilebilir içerikleri iptal edildi

2019 yılı için planlanmakta olan karakter odaklı Final Fantasy 15 indirilebilir içerikleri iptal edildi. Bu iptallerin sebebi ise oyunun yönetmen koltuğundaki Hajime Tabata’nın şirketten ayrılması.

Ardyn karakteri üzerine yoğunlaşacak olan eklenti, planlanan tarihte oyuna eklenecek ancak Aranea, Lunafreya ve Noctis odaklı eklentiler iptal edildi. Tüm bu projeler karakterlerin hikayelerine yönelik yan görevler ve alternatif bir oyun sonu sağlayacaktı.

Final Fantasy XV – İnceleme

Oyuncular Episode Ardyn ile Final Fantasy 15 sırasında anlatılan olaylardan daha eski bir bir tarihe gidecekler. Bu tarihte neler olduğunu da oyunun baş kötüsü Ardyn olarak oynayarak öğrenecekler. Episode Ardyn tanıtım filmine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Hajime Tabata gibi önemli bir ismin Luminous Productions bünyesinden ayrılması dolayısıyla da Final Fantasy 15 çalışmalarında yer almayacak olması stüdyonun kritik kararlar almasına sebep oldu. Final Fantasy 15 global marka sorumlusu Akio Ofuji, YouTube üzerinden yayımladığı bir videoda stüdyonun indirilebilir içerikler yerine yeni bir oyun üzerine odaklanacağını duyurdu. Bahsi geçen videoda Hajime Tabata’yı göremesek de yazılı kendisine ait yazılı bir metine ulaşabiliyoruz;

”Final Fantasy 15 ilk kez piyasa sürüldüğünden beri neredeyse iki yıl geçti. Buralara kadar gelebilmemizi siz değerli hayranlarımıza borçlu olduğumuza inanıyorum. Hepinize derinlerden teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün, hepinize duyurmak istediğim kişisel bir mesajım var. Ben, Hajime Tabata, Luminous Productions altındaki görevimi bırakıyorum.”

Mesajın devamında ise bu ayrılığın sebebinin üzerinde çalışmak istediği yeni bir seri olduğunu ve bunun için de kendi stüdyosunu kurmak istediğini belirten Tabata, hayranlarını oldukça şaşırtmış olmalı.

Final Fantasy 15 Episode Ardyn Mart 2019 döneminde PC, PlayStation 4 ve Xbox One için çıkış yapacak.

Önceki İçerikRed Dead Redemption 2 inceleme (PS4 / Xbox One)
Sonraki İçerikRed Dead Redemption 2 kutulu satışları 17 milyon adete ulaştı
Video oyun ve çizgi roman bağımlısı, yarı zamanlı edebiyat okuru. Boş vakitlerinde evden dışarı çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz