Final Fantasy 7 Remake duyurusu “çok erken oldu”

Japon oyun yönetmeni Tetsuya Nomura, Final Fantasy 7 Remake duyurusu hakkında konuştu, oyunun çok erkenden duyurulduğunu itiraf etti

Projenin yönetmeni Tetsuya Nomura, Final Fantasy 7 Remake duyurusu hakkında konuştu, oyunun çok erkenden duyurulduğunu itiraf etti

İtalyan internet sitesi Multiplayer'a röportaj veren Nomura, Kingdom Hearts 3 ve Final Fantasy 7 Remake duyuruları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyük çaptaki bu iki oyunun çok erken duyurulduğunun farkında olduğunu ancak bunun gerekli olduğunu belirtti. Bir oyunun duyuru tarihini ayarlamanın çok zor olduğunu söyledi.

Bazı firmalar çıkış tarihine yakın bir zamanda oyunlarını duyurmayı tercih ederken, Square Enix için işler daha farklı. "Bizim durumumuzda, bir şeyler duyurmadığımızda bile hayranlarımızdan baskı hissediyoruz. Bize sürekli 'bunun üzerinde çalışıyor musunuz?', 'neden bu oyunun devamını yapmıyorsunuz?' gibi sorular soruyorlar."  diyen Nomura şöyle devam etti:

"Resmi duyurulardan sonra bile durum değişmiyor. Çünkü bundan sonra da 'ne zaman çıkacak?', 'yeni fragmanı ne zaman göstereceksiniz?' gibi sorular gelmeye devam ediyor."

İLGİLİ HABER – FF7 Remake’in yönetmeni: Onlarca yıl sürecek bir oyun yapmalıyız

Nomura'ya göre, oyunları erken duyurmalarının bir diğer nedeni de sızıntıların önüne geçmek. Japon oyun yönetmeni, oyunlarının sızdırılması ve yanlış bilgilerin internette yayılmasından ziyade kendileri tarafından duyurulmasını tercih ediyor. Kingdom Hearts 3 ve Final Fantasy 7 Remake duyurusu da Sqaure Enix'in bu durumun önüne geçmek istemesi nedeniyle erkenden geldi.

"[Final Fantasy 7 Remake ve Kingdom Hearts 3’ü] çok erken duyurduğumuzun oldukça farkındayım. Ancak sektör içerisinde bile çalıştığınız oyun hakkında söylentiler çok çabuk yayılıyor. Biz de bu oyunların daha fazla sır olarak kalmasını istemedik ve duyurduk."

Kingdom Hearts 3, 29 Ocak'ta PlayStation 4 ve Xbox One için çıkacak. Final Fantasy 7 Remake ise 2015'teki PlayStation Experience etkinliğinde duyurulmuştu. Bu seneki E3'te yer almayan oyunun henüz yapım aşamasında olduğu biliniyor ve bir çıkış tarihi de yok.

Önceki İçerikPlayStation Hits kampanyası ile onlarca PS4 oyununda indirim
Sonraki İçerikTelltale Games oyun motorunu değiştiriyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz