Telltale Games oyun motorunu değiştiriyor

The Walking Dead'in son sezonundan sonra Telltale Games oyun motorunu değiştireceğini açıkladı.

The Walking Dead'in son sezonundan sonra Telltale Games oyun motorunu değiştireceğini açıkladı.

10 yılı aşkın süredir, 2004'ten bu yana, kendi oyun motoru Telltale Tool'u kullanan Telltale Games, yeni bir oyun motoruna geçme kararı aldı. Bu yıl çıkış yapacak olan The Walking Dead: The Final Season'ın ardından Telltale Tool'un yerine Unity oyun motoru kullanılmaya başlanacak. 

Telltale'in 2004 senesinde Lua programlama dilini kullanarak kendisinin hazırladığı Telltale Tool, 10 yılı aşkın süredir, Sam & Max'ten The Walking Dead'e kadar, Telltale'in bu zamana kadarki tüm oyunlarında kullanıldı. Telltale, kendi motoru Telltale Tool'a birkaç sene önce geliştirmeler yaptı fakat görünüşe göre bu da yeterli olmadı. Bu nedenle gelecekteki oyunlarında Telltale, Unity oyun motoruna geçecek.

Eurogamer'ın Variety'den aktardığı habere göre, Telltale'in geçen yılki CEO değişiminden itibaren stüdyonun takviminde de bazı değişikler meydana geldi. Bu kapsamda, kullanılan oyun motorunun da Unity ile değiştirilmesi kararlaştırıldı. 

The Walking Dead: The Final Season, Telltale Tool'u kullanan son oyun olacak. Unity kullanılarak çıkış yapan ilk oyun stüdyonun Netflix ile anlaşmasının sonucu geliştirilen Stranger Things olacak. Ayrıca, The Wolf Among Us: Season 2 de Unity ile geliştirilecek. 

Telltale, Unity ile oynanış mekaniklerine ve seçim merkezli hikaye anlatımına daha fazla odaklanmayı amaçlıyor.

The Walking Dead: The Final Season, 14 Ağustos'ta PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak. The Wolf Among Us: Season 2 ise 2019'a ertelenmişti. 

Önceki İçerikFinal Fantasy 7 Remake duyurusu “çok erken oldu”
Sonraki İçerikPlayStation Plus Temmuz 2018 oyunları belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz