EA’in Visceral Games’i kapatmasının asıl nedeni belli oldu

Visceral Games'ten eski bir çalışan, EA'in stüdyoyu kapatması ve yapım aşamasındaki Star Wars oyununun başından geçenler hakkında konuştu.

Kapatılan Visceral Games'in üzerinde çalıştığı Star Wars oyunundan bir görüntü | EA

Kapatılan Visceral Games‘in üzerinde çalıştığı Star Wars oyunu en başından beri “ölüme mahkum” imiş.

Electronic Arts‘ın Visceral stüdyosunu kapatarak yapım aşamasındaki Star Wars oyununun ekseninde değişikliğe gitmesi ve projeyi başka bir stüdyoya devretmesi tepkilere neden olmuştu. Olayın arka planı eski bir çalışan tarafından açıklandı ve “insaflı bir ölüm” şeklinde yorumlandı.

Kotaku’ya konuşan ve adını açıklamayan eski Visceral Games çalışanı, projenin en başta aslında bir Star Wars oyunu olarak düşünülmediğini açıkladı. Açık dünyaya sahip korsan temalı bir oyunun amaçlandığını söyledi. Bu esnada ise korsan temasına sahip Assassin’s Creed IV: Black Flag‘in piyasaya sürüldüğü, bu nedenle EA’in bu projeyi Star Wars oyununa dönüştürdüğü belirtildi.

İLGİLİ HABER – EA, Visceral Games stüdyosunu kapatıyor: Peki Star Wars oyununa ne olacak?

Yapımcı ekibin ikiye bölündüğünü, diğer ekibin Battlefield: Hardline‘a yönlendirildiğini açıklayan stüdyonun eski çalışanı, Hardline’ın çıkışından sonra bile Star Wars üzerinde çalışanların sayısının oldukça az olduğunu söyledi. Diğer ekibinse Hardline için yeni güncellemeler ve içerikler üzerinde çalıştırıldığını ifade etti.

Uncharted serisinin yazarı Amy Hennig‘in projenin başına getirilmesinin ardından, açık dünya olan Star Wars oyunun lineer ilerleyen bir aksiyon-macera oyununa evrildiğini açıkladı.

Bu aşamada, yapımın yoğun bir hikayeye sahip olduğunu belirten kaynak, Project Ragtag kod adını taşıyan oyunun Han Solo benzeri Dodger adlı soyguncu bir adamın ve ekibinin etrafında şekillendiğini dile getirdi. Ayrıca projenin oynanabilir bir düzeye geldiğini de açıkladı.

İLGİLİ HABER – Eski BioWare çalışanı: EA sadece oyuncuların neye para vereceğini önemsiyor

Kotaku’ya konuşan eski çalışan, Ragtag kod adlı projenin, Star Wars ile The Empire Strikes Back arasındaki hikayeyi anlattığını söyledi. Stüdyonun kapatılmasında rol oynayan faktörleri ise şöyle sıraladı:

“İş gücü eksikliğinin olduğu bir zaman aralığında; muazzam kapsamlı bir oyuna Hennig’in yavaşça yayılma isteği, yöneticilerin tek oyunculu şekilde pazarlanabilmesi adına yaptığı baskılar, yapım aşamasındaki değişiklikler, yavaş tempoda ilerleyen onay süreci, Frostbite motorunun üçüncü şahıs bakış açısında yarattığı sorunlar, San Francisco’daki bir stüdyonun işletilmesindeki yüksek maliyet gibi etkenlerin hepsi projenin ve stüdyonun dağılmasına yol açtı.”

Star Wars oyunlarının kaderinin “insaflı bir ölüm” olduğunu söyleyen projedeki eski geliştiricilerden biri, Visceral’in üzerinde çalıştığı yapımın başına gelenler için şu şekilde konuştu:

 “Tek oyunculu bir oyun olmasıyla hiç alakası yoktu.”

Projedeki başka bir çalışan ise, Project Ragtag’ın tamamlanıp hazır hale gelmesi halinde toplam maliyetin 100 milyon doları geçeceğini ifade etti.

 “Sonuçta, bu kapsamda bir oyun yapma fikri, bu masraf, bu sadakat, bu stüdyo için hiç de mantıklı değildi.”

Ragtag kod adlı Star Wars projesi şu an da EA Worldwide stüdyolarından oluşturulan bir ekiple, EA Vancouver stüdyonun liderliğinde geliştiriliyor. Lineer yapıdaki aksiyon-macera temalı projenin açık dünya bir oyuna kaydırıldığı biliniyor.

İLGİLİ HABER – EA Vancouver yeni Plants vs. Zombies oyunu üzerinde çalışıyordu

Önceki İçerikEA Vancouver yeni Plants vs. Zombies oyunu üzerinde çalışıyordu
Sonraki İçerikHellblade: Senua’s Sacrifice’ın satışları beklentinin üstünde

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz