Eski BioWare çalışanı: EA sadece oyuncuların neye para vereceğini önemsiyor

Eski Electronic Arts çalışanından gündeme ve şirkete dair önemli açıklamalar geldi.

Mass Effect serisini gelitştiren BioWare oyun stüdyosunun eski çalışanlarından biri olan Manveer Heir, EA‘in Viscreal Games‘i kapatması hakkında görüşlerini açıkladı.

Waypoint programının yeni bölümüne konuk olan Manveer Heir, hikaye tabanlı oyunların geleceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Mass Effect 3‘ün çok oyunculu modunun geliştirme sürecindeki tecrübesine dayanarak, EA’in oyun pazarındaki oyun içi ödeme stratejisinin firmanın mevcut ve gelecekteki projeleri için anahtar husus olduğunu söyledi.

Sadece bir kişinin Mass Effect kartlarına 15 bin dolar ödediğini ifade eden Heir, şu şekilde konuştu:

“EA’de iken neden bunu önemsiyorsunuz? Çünkü oyun içi ödemeler nedeniyle önemsiyorsunuz; Mass Effect oyunlarında kart paketleri almak gibi. Aynı sebeple Mass Effect 3’e de kart paketleri ekledik. İnsanları 60 veya 100 saatlik hikaye dışında oyunda nasıl tutabilir veya oyuna nasıl geri çekebilirsiniz yoksa?”

Electronic Arts, 17 Ekim’de Dead Space serisinin arkasındaki Visceral oyun stüdyosunu kapatarak yapım aşamasındaki Star Wars oyununu EA Vancouver stüdyosuna devretmiş ve oyunun ana hatlarında ciddi değişiklikler olacağını şöyle açıklamıştı:

“Geliştirme süreci boyunca projenin konseptini oyuncularla test ederek, ne ve nasıl oynamak istediklerine ilişkin geri bildirimleri dinledik ve pazardaki temel kaymaları yakından takip ettik. Oyuncuların istediği deneyimi sunmak için oyunun ekseninde değişikliğe gitmemiz gerektiğini anladık. Mevcut görselleri, Star Wars evreninin orijinalliğini koruyarak bu Star Wars hikayesini hayata geçirmeye odaklanacağız.”

İLGİLİ HABER – EA, Visceral Games stüdyosunu kapatıyor: Peki Star Wars oyununa ne olacak?

Heir’e göre bu kararda oyuncuların geri dönüşlerinden ziyade başka etkenler daha büyük rol oynadı.

“Sorun şu ki, genel bütçemizi 100 milyon doların üstüne çıkardık ancak bunu hikaye merkezli ve lineer olarak ilerleyen oyunlarda kullanmak için yeterli alan yaratmadık. ‘Neden her ikisi de [hikaye ve çok oyunculu mod] olmasın? Neden birini seçmek zorunda kalalım?’ diye düşünüldü. EA ve diğer büyük yayıncı firmalar yaptıkları yatırımlardan büyük dönüşler almayı bekliyor. Oyuncuların ne istediğini değil, oyuncuların neye para vereceğini önemsiyorlar.”

Mass Effect: Andromeda‘nın çıkışından sonra BioWare’den ayrılan Heir, EA’in bu yaklaşımının oyunun sorunlu hale gelmesine neden olduğunu da belirtti.

Önceki İçerikThe Count Lucanor Nintendo Switch inceleme
Sonraki İçerikInjustice 2 PC versiyonu duyuruldu, çıkış tarihi açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz