Kapatılan Visceral Games'in geliştirdiği Star Wars oyunundan bir kare | E3 2016

Electronic Arts, Dead Space serisinin arkasındaki stüdyo Visceral Games‘i kapatma kararı alarak yapım aşamasındaki Star Wars oyunu için büyük değişiklikler planlandığını açıkladı.

EA Başkan Vekili Patrick Söderlund, gelişmeyi duyuran isim oldu. Visceral stüdyosu 2013 yılından beri Star Wars evreninde geçen bir aksiyon-macera oyunu üzerinde çalışıyordu. Proje “hikaye tabanlı, lineer bir macera oyunu” olarak tanımlanmış ve Naughty Dog‘un Uncharted serisine benzetilmişti. Söderlund açıklamalarına göre ise, EA bu proje için “önemli değişiklikler” yapmayı düşünüyor.

“Geliştirme süreci boyunca projenin konseptini oyuncularla test ederek, ne ve nasıl oynamak istediklerine ilişkin geri bildirimleri dinledik ve pazardaki temel kaymaları yakından takip ettik.” diyen Patrick Söderlund, “Oyuncuların istediği deneyimi sunmak için oyunun ekseninde değişikliğe gitmemiz gerektiğini anladık. Mevcut görselleri, Star Wars evreninin orijinalliğini koruyarak bu Star Wars hikayesini hayata geçirmeye odaklanacağız.” şeklinde konuştu.

“Eksen değişikliği” kapsamında EA, aynı zamanda Star Wars projesini ertelediğini de açıkladı. Normalde EA’in 2019 mali takvimi olan Nisan 2018 ve Mart 2019 tarihleri arasında çıkış yapması planlanan oyun süresiz olarak ertelendi, yani yeni çıkış dönemi henüz belirtilmedi.

Visceral’in Star Wars projesindeki bu değişim, en çok stüdyodaki çalışanlar üzerinde etki yaratacak. EA’in Visceral stüdyosunu kapatmasıyla Star Wars projesini EA’e bağlı diğer stüdyolar devralarak geliştirme sürecine devam edecek.

Şirketin Başkan Vekili Patrick Söderlund, bu konuyla alakalı olarak ise şu şekilde konuştu:

“Dünya genelindeki EA stüdyolarından oluşturulan bir ekip bu oyunun yapımını üstlenecek. Bu ekibe halihazırda proje üzerinde çalışan EA Vancouve’den bir grup liderlik edecek. Visceral stüdyomuz zaman içinde yavaşça kapatılacak ve ekibin birçoğunu EA’deki diğer projelere ve stüdyolara yönlendirmeyi amaçlıyoruz.”

Öte yandan, kapatılan Visceral stüdyosunun üzerinde çalıştığı Star Wars projesine, Naughty Dog’un eski yaratıcı yönetmenlerinden Amy Hennig de dahil edilmişti. EA, bu projeye ait ilk görüntüleri ise E3 2016’da göstermişti.

 

EA’in bir diğer Star Wars oyunu olan ve DICE tarafından geliştirilen Star Wars Battlefront 2 ise Xbox One, PlayStation 4 ve PC için Kasım’da çıkış yapacak. Ayrıca, Titanfall serisinin yapımcı stüdyosu Respawn da EA için ayrı bir Star Wars oyunu daha geliştiriyor.

İLGİLİ HABER – Titanfall’un yapımcısı Respawn, yeni bir Star Wars oyunu geliştiriyor!

Kapatılan Visceral Games, 1998 yılında EA Redwood Shores olarak kurulmuştu. 2009 yılında adını değiştiren ve bugünkü ismini alan stüdyo, Dead Space serisi ve Battlefield Hardline oyunu ile tanınıyor.

Son olarak, EA Sözcüsü, Amy Hennig’in bir sonraki hareketi hakkında kendisiyle görüştüklerini açıkladı.

Önceki İçerikResident Evil 7’nin yeni içeriklerinden ilk görüntüler
Sonraki İçerikSamsung’dan eşyalarınızı kaybetmeye son verecek ürün!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz