EA, Titanfall’un yapımcısı Respawn’ı satın aldı

Visceral Games'i kapatan EA, Titanfall serisinin yapımcısı Respawn'ı bünyesine kattı.

EA, Titanfall serisinin yapımcı stüdyosu Respawn Entertainment‘ı satın alarak bünyesine kattı.

Titanfall ve Titanfall 2’yi piyasaya süren stüdyo, halihazırda yeni bir Titanfall oyunu, bir Star Wars oyunu üzerinde çalışıyor. Stüdyonun bir de VR oyun projesi bulunuyor. EA, satın alma işlemi için Respawn stüdyosuna 151 milyon dolar nakit ödeme yapacak. Çalışanlar için uzun vadede (4 yıl içinde) 164 milyon dolarlık ödemede bulunacak.

EA, Titanfall’un yapımcısı Respawn’ı satın almak için toplamda 315 milyon dolarlık ödeme yapacak. Bu miktar, eğer stüdyonun 2022’ye kadar çıkaracağı oyunlar başarılı olursa 140 milyon dolar daha artabilecek.

İLGİLİ HABER – Eski BioWare çalışanı: EA sadece oyuncuların neye para vereceğini önemsiyor

Respawn Entertainment, 2010 yılında Call of Duty serisinin yapımcı stüdyolarından Infinity Ward‘dan ayrılan Vince Zampella ve Jason West tarafından kurulmuştu. Şu ana kadar Titanfall ve Titanfall 2’yi geliştiren stüdyonun bu oyunları EA tarafından yayınlanmıştı.

Sadece Xbox One ve PC için çıkan Titanfall’un Metacritic puan ortalaması 88’di. Xbox One ve PC’nin yanı sıra PlayStation 4 için de piyasaya sürülen Titanfall 2 ise platformlara göre 86-89 aralığında bir puana sahipti.

Electronic Arts, geçtiğimiz haftalarda ise kendisine ait Visceral Games stüdyosunu kapatması ve yapım aşamasındaki Star Wars oyununda ciddi değişiklere gitmesi ile gündeme gelmişti.

Önceki İçerikHand of Fate 2 Sistem Gereksinimleri
Sonraki İçerikCall of Duty ve Activision davalık oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz