Call of Duty ve Activision davalık oldu

Call of Duty'de kullanılan Humvee araçların yasal hakkı olmadan yer aldığı için Activision'a dava açıldı.

Call of Duty serisinde Humvee adlı araçların yasal olarak kullanılmadığı gerekçesiyle Activision davalık oldu.

AM General adlı firma tarafından üretilen Humvee adlı cipler 80’lerde ABD ordusu tarafından kullanılıyordu. Bu araçlar pek çok video oyununda da yer aldı. Bunlarda birisi de Call of Duty ve işte bu nedenle AM Generel tarafından Activision’a dava açıldı.

Dava dosyasındaki iddianameye göre, Call of Duty serisindeki oyunlarda Humvee araçların yer almasının yasal hakkı olmadığı gerekçesiyle Activision davalık oldu.

AM General’in Humvee aracı, Delta Force: Black Hawk Down, Operation Flashpoint: Red River ve Homefront gibi pek çok oyunda yer alıyor. Ancak dava konusu olan oyun ise Call of Duty serisi. Dava dosyasındaki bilgilerde; serideki Modern Warfare 1, 2, 3, Remastered ve Mobilized’ın yanı sıra Black Ops 2, Ghosts ve Heroes adlı oyunlarda bu araçların yer aldığı belirtildi.

Dosyada ayrıca, bu araçlardan nasıl referans alınarak oyuna entegre edildiği yazıyor. Black Ops’un reklamını yapmak amacıyla gerçek Humvee’lerin reklam malzemesi olarak kullanıldığı fotoğraflar da dosyada bulunuyor.

İLGİLİ HABER – Activision’a ait, oyuncuları oyun içi para harcamaya zorlatacak bir patent sızdırıldı!

Davacı taraf olan AM General, Activision’ın Humvee markasını ve bu markaya ilişkin diğer materyallerin kullanımına karşı önlem ve bunun yanında tazminat talebinde bulunuyor. Buna, avukat ücretleri, ortaya çıkan zararın üç katına kadar tazminat, faiz ücretleri ve “mahkemenin uygun gördüğü diğer tüm hususlar” da dahil edilmiş.

Konuyla alakalı olarak Activision tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

İşte Black Ops’un reklamı için kullanılan ve davaya konu olan gerçek Humvee’ler:

 

Önceki İçerikEA, Titanfall’un yapımcısı Respawn’ı satın aldı
Sonraki İçerikFallout: New Vegas’ın yapımcısı Obsidian’ın yeni oyunu belli oluyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz