Dragon Ball FighterZ Bardock DLC İncelemesi

Bandai Namco ve Arc System Works işbirliğiyle huzurlarımıza çıkan Dragon Ball FighterZ,  hem uyarlandığı meşhur anime / manga serisine sadık oluşu hem de mücadeleci oynanış konusunda tatmin edici mekaninkeriyle dövüş oyunu seven kitlenin gönlünü fethetmeyi başarmıştı. EVO gibi önemli etkinliklerde de ilk kez boy gösteren Dragon Ball oyunu olmayı başaran oyunun geçtiğimiz şubat ayında detaylı bir incelemesini yapmıştık. Okumayanları, ya da tekrar gözden geçirmek isteyenler bu linke tıklayarak incelememize ulaşabilir. Ana oyunun yanısıra çeşitli indirilebilir içerik paketleri de duyuran Bandai Namco bunlardan ilki olan Anime Music Pack‘i de satın almaya değer olup olmadığı konusunda incelemeye almıştık. Tabii çoğu dövüş oyununda olduğu gibi en iştah açıcı içerik ise periyodik olarak çıkışını gerçekleştirecek 8 yeni karakterdi. Bunlardan ilk ikisi yakın bir dönemde çıkışını gerçekleştirdi. İki bölüm olarak ele alacağımız yazımızın ilk bölümünde Dragon Ball FighterZ Bardock DLC incelemesi ile karşınızdayız.

Bardock Kimdir?

Her ne kadar Dragon Ball serisinde çok küçük bir sahnede görme şansımız olsa da Bardock oldukça önemli bir karakterdir. Serinin ana karakteri Goku’nun (nam-ı diğer Kakarot) babası olan Bardock, insan – maymun karşımı, savaş tutkunu bir ırk olan Saiyan ırkına mensup bir askerdir. Galaksiye terör saçan Freeza’nın emrinde gezegenleri istila eden Saiyan ırkının ölümle yüzleştikçe daha da güçlendiğini farkeden Freeza, bu ırkın bir gün başına bela olabileceğini düşünerek hepsini yok etmeye karar verir. Bardock bu hain planı farkeden ve Freeza’ya destansı bir şekilde karşı koyan bir karakter olarak öyküde kısa bir flashback sahnede görünür. Ancak kendisi o kadar sevilir ki sonradan kendi özel bölümüne bile kavuşur. Çeşitli Dragon Ball oyununda da boy göstermiş bir karakterdir.

Oyuna yine animeye oldukça sadık şekilde uyarlanmış karakterle ilgili çeşitli referansları aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Oynanış

Bardock oldukça seri ve fiziksel saldırılara odaklanmış bir karakter. Oyunda oldukça hareketli ve etkili olması ile öne çıkan bir diğer karakter olan Yamcha’dan bile seri olduğunu söyleyebileceğimiz Bardock’un bir çok saldırısını rahatlıkla birleştirip komboya dönüştürebiliyor, hatta yüksekte başladığınız bazı hareketleri rakip yere inmeden tekrar yapıp isabet ettirebiliyorsunuz (bu durum çoğu karakter ile imkansız). Elbette karakter fiziksel saldırılarda bu kadar etkili olunca madalyonun bir de diğer yüzünün olması gerekiyor, bu da tahmin edebileceğiniz üzere Ki (enerji) saldırıları. Karakterin normal Ki saldırıları etkili değil, hatta komutla gerçekleştirilen uzak mesafe bir normal Ki saldırısı bulunmamakta. Öte yandan super barlar ile yaptığınız saldırıların birinci seviye olanı iyi bir uzak menzil saldırı niteliği taşımakta.

Satın Almaya Değer mi?

Sıra geldi meşhur soruya. Şöyle bir düşünelim…
* Dragon Ball evreni ile içli dışlı mısınız? Bardock sevdiğiniz bir karakter mi?
* Seri oynanışa dayalı karakterler seviyor musunuz?
* Oyunda eksik içerik bırakmayan oyunculardan mısınız?
* 15 TL bir karakter için verilmeye değer bir miktar mı?

Bu soruların en azından yarısına evet cevabı verebildiğiniz takdirde almak için çok düşünmeniz gerekmemekte. Öteki türlü oynanış videolarını izleyip son kararınızı verebilirsiniz.

İkinci DLC karakterimiz Broly için yazdığımız incelemeye ulaşmak için tıklayın.

Önceki İçerikDetroit: Become Human’ın çözünürlük ve FPS değerleri ortaya çıktı
Sonraki İçerikDragon Ball FighterZ Broly DLC İncelemesi
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz