Cyberpunk 2077’nin yapım maliyeti The Witcher 3’ü geçecek

Bazı yerli oyun haber sitelerinde, oyunun maliyeti hakkındaki bilgiler aslında oyunun satış fiyatı normalden yüksek olacakmış gibi yalan yanlış biçimde aktarılmıştı.

CD Projekt Red‘in yeni oyunu Cyberpunk 2077‘nin yapım maliyeti hakkında stüdyonun başkanından açıklama geldi.

Polonyalı internet sitesi Puls Biznesu‘ya konuşan CD Projek Red’in CEO’su Adam Kiciński, yeni oyunları Cyberpunk 2077’nin yapım maliyeti konusunda The Witcher 3‘ünkinden daha fazla olacağını söyledi. Genel toplamda 85 milyon dolarlık bütçesi olan The Witcher 3’ün yapım aşamasında 25 milyon dolar harcandığını belirten Kiciński, Cyberpunk 2077’nin stüdyoya daha pahalıya mal olmasını beklediklerini ifade etti.

İLGİLİ HABER – CD Projekt Red’ten Cyberpunk 2077 için mikro ödeme açıklaması

Bazı yerli oyun haber sitelerinde ise, bu bilginin Cyberpunk 2077’nin satış fiyatı açısından daha pahalı olacağı yani 60 dolardan daha fazla bir fiyata satılacağı şeklinde yalan yanlış biçimde aktarılması dikkat çekti. Fakat işin aslı, oyunun yapımcı stüdyoya olan maliyeti ile alakalı.

Adam Kiciński, bu maliyetin altında kalkacaklarını ve stüdyo olarak Cyberpunk 2077’nin satış rakamlarının yüksek olmasını beklediklerini açıkladı. Hatta, Cyberpunk 2077’nin The Witcher 3’ün yakaladığı satışları rahatlıkla geçebilecek potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABER – Yeni bir The Witcher oyunu gelebilir, Cyberpunk 2077’den yeni detaylar

Bilim-kurgu temalı Cyberpunk 2077, CDPR tarafından PlayStation 4, Xbox One ve PC için geliştiriliyor. Henüz çıkış tarihi belli olmayan oyunun 2019’da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Cyberpunk 2077 ilk kez 2013’de yayınlanan teaser ile gün yüzüne çıkmıştı. The Witcher 3’ün çıkışından yıllar önce duyurulan oyun, The Witcher 3’ten yıllar sonra çıkış yapmış olacak.

Önceki İçerikNintendo, 64 GB Switch kartlarını erteleyebilir
Sonraki İçerikAmazon, Switch için 18 yeni oyun listeledi!

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz