Nintendo, 64 GB Switch kartlarını erteleyebilir

Şu anki kartların limiti 32 GB.

Nintendo‘nun 64 GB Switch kartlarını erteleyebileceği söyleniyor.

Wall Street Journal’da yer alan bir yazıya göre, şu anda 32 GB olan Switch kartlarının depolama kapasitesini 64’e çıkarmak isteyen Nintendo, bu hedefini planlanan sürede gerçekleştiremeyebilir.

WSJ’daki yazıda, Nintendo’nun 64 GB Switch kartlarını 2018’de çıkaramayacağı, bu kartların en erken 2019’da piyasada olacağı belirtildi. Firma, 2018’in ikinci yarısı için planladığı Switch’in 64 GB kapasiteli depolama kartlarını 2019’a kadar piyasaya süremeyebilir. Wall Street Journal, Nintendo’nun 64 GB’lık kartlarla ilgili olarak “teknik problemlerle boğuştuğunu” yazdı.

Nintendo Switch‘in şu anda 32 GB kapasiteli kartlara sahip olması, bazı oyunların bu konsola port edilmesini imkansız hale getiriyor. Karşılaştırma yapıldığında, PS4 ve Xbox One‘ın Blu-ray diskleri 50 GB kapasiteye sahip. Fakat Switch’i hem ev konsolu hem de taşınabilir bir konsol olarak tasarlayan Nintendo, bu amaçla diskler yerine minik depolama kartlarını tercih ediyor.

Öte yandan, her geçen gün dijital oyun satışlarına olan ilgi artarken, diğer taraftan oyunları fiziksel olarak edinmek isteyenler de bulunuyor. Bu nedenle, “Switch için oyun hazırlayan firmaların büyük boyutlardaki oyunları 64 GB’lık kartlar çıkana kadar ertelemek zorunda kalabileceğini” söyleniyor.

Wall Street Journal’a konuşan bazı kaynaklar ise, 64 GB Switch kartları konusunda herkesin aynı düzeyde beklentiye sahip olmadığını, 64 GB kartların piyasaya sürüldükten sonra büyük boyutlu oyunların Switch’e uygun olamayabileceğini dile getirdi. Switch’in en popüler oyunlarına baktığımızda The Legend of Zelda: Breath of the Wild‘ın ve Super Mario Odyssey‘in 16 GB’ın altında bir depolama alanına ihtiyaç duyduğunu görüyoruz.

Nintendo Switch, 2017’nin Mart ayında piyasaya sürülmüştü ve bu yıl bitmeden 10 milyon satış rakamına ulaşmıştı.

İLGİLİ HABER – Nintendo Switch satışları 10 milyona ulaştı!

Önceki İçerikPlayStation 4 satışları 3DS’i geçti
Sonraki İçerikCyberpunk 2077’nin yapım maliyeti The Witcher 3’ü geçecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz