Activision’a ait, oyuncuları oyun içi para harcamaya zorlatacak bir patent sızdırıldı!

Oyunun fiyatından daha yüksek para harcatmak bizim işimiz -Activision

Activision oyunlarına göz attığımızda mikro ödemelerin abartıldığını görürüz. Neredeyse her sene çıkardıkları oyunlardan elde ettiği rakamların iki katı kadar mikro ödemelerden para kazandığı doğrudur. Özellikle Call of Duty üzerinden sadece Supply Drop alımlarından oyun satış rakamlarının 2 katı kadar para kazanılmıştır.

Neden bu kadar fazla hiç düşündünüz mü? Neyse ki bu sorumuza cevap olarak paragöz firmamız yanlışlıkla bir patent sızdırmış.

Peki nedir bu Activision’un para harcatma patenti?

Basitçe açıklarsak bu patent, özellikle Call of Duty oyunlarında güçsüz oyuncuları, güçlü oyuncuların karşısına koyarak, güçsüz oyuncuları mikro ödeme sistemlerini zorla kullandırtmayı amaçlıyor.

2015 senesinde oluşturulan bu patent sayesinde oyuna yeni başlamış bir oyuncu oyunda mikro ödeme yaparak güçlenen insanlar ile aynı odaya zorla sokuluyor. Oynayan kişi hem kötü oynuyor, hemde karşısındaki oyuncunun skin,silah vb. kişiselleştirme eşyalarını kötü oynamasının sebebi olarak görüyor. Tabi bunun sonucunda oyunun mağazasına girerek benzer eşyaları satın alıyor. Ayrıca bu sistem oyuncuların verilerini izleyerek belirli bir ürünü almaya yönlendirebiliyordu. Activision’da bu sistem sayesinde oturduğu yerden para kazanmış oluyor.

Sistem bize göre de çok adi bir sistem. Tamamen paraya odaklı ve oyun keyfinizi bozabilecek şekilde çalışıyor. Tabi ki böyle bir durumdan sonra Activision’dan bir açıklama geldi. Patentin varlığını doğruladı ama açıklamasının bir kısmında;

”Bu patent sadece keşif amaçlı doldurulmuştu ve hiçbir video oyununda kullanılmadı. Bu şirketin sözlerine ne kadar güvenmek istersiniz, şu an bilemiyoruz fakat ortada böyle bir durum da var işte.”

Şeklinde konuştu, var mıdır yok mudur bilemiyoruz fakat böyle bir planın yapılması ve düşünülmesi bile Activision’a bakış açınızı çok değiştirebilir. Oyuncular olarak kalbimiz kırılmadı değil.

Önceki İçerikXbox One X’in Türkiye fiyatı belli oldu: Satın almaya değer mi?
Sonraki İçerikPlayStation Store’da Halloween indirimleri başladı

1 Yorum

  1. COD’un multiplayer’ini oynayacak kadar gaflete düşenlere az bile.
    Orda burda uçuşup zıplayan oyuncularla oynamak neyin eğlencesi oluyor anlamış değilim!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz