Silent Hill f duyuruldu, ilk detaylar paylaşıldı

Konami'den ezber bozan bir adım

Konami Digital Entertainment, dün gece yarısı yayınladığı Silent Hill Transmission ile beş yeni Silent Hill projesi duyurdu. Dördü oyun, biri de film olmak üzere duyurulan beş proje içinde uzun yıllardır merakla beklenen Silent Hill 2 Remake de bulunmakta. Sunumun finalinde ise oldukça merak uyandırıcı yeni bir yapım olan Silent Hill f için ilk detaylar ve fragman paylaşıldı:

Silent Hill f için ilk detaylar ilgi çekici

Silent Hill f seride ilk kez uzak doğuda, 1960’lı yılların Japonya’sında geçen bir öyküyü anlatıyor. Şu ana kadar serinin oyunları batıda, ağırlıklı olarak Silent Hill adlı kurgu Amerikan kasabasında geçmekteydi. Üçüncü oyundan sonra belirli kısımları Silent Hill dışında gerçekleşse de, ortak paydada her zaman Silent Hill kasabası ve oradaki gizemli kült yer almaktaydı. Silent Hill f ilk olarak bu farklılığı ile dikkatleri çekerek diğer oyunlarla ne şekilde bir bağlantısı olacağı konusunda soru işaretleri doğuruyor.

Oyunun öne çıkan bir diğer yanı ise yazarı Ryukishi07. Higurashi no Naki Koro ni ve Umineko no Naku Koro ni gibi oldukça ünlü görsel romanlara (visual novel) imza atan yazar,  cinayet gizemleri, psikolojik ve doğaüstü korku temalı öyküleri ile tanınıyor.

Kanlı olmasa da oldukça ürkütücü ve iç gıcıklayıcı sahneler eşliğinde yayınlanan fragmanda kırsal bir Japon kasabasını ele geçiren bir bitkiyi gözlemlediğimiz Silent Hill f’te ölüm ve yeniden doğuş temaları dikkat çekiyor. Oyunun yapımcı koltuğunda ise Nintendo’da pek çok yapıma emek vermiş Motor Okamoto yer alıyor.

Oyunun adında bulunan f’in five, yani 5 olduğu tahmin ediliyor. Seride beşin üzerinde oyun olsa da, numarayla adlandırılan son oyun Silent Hill 4: The Room’du. Bu detay Silent Hill f’in Origins, Homecoming ve Downpour gibi çeşitli numarasız yapımlardan sonra ilk kez numaralanarak ana seriye beş numara olarak dahil edileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Silent Hill f için duyurulan detaylar şimdilik bu şekilde. Henüz oyun içi görsellerini görmediğimiz oyunun çıkış tarihi ve platformları da ileride açıklanacak. Yeni bilgiler aldıkça sizlerle paylaşacağız.

Önceki İçerikBloober’ın geliştirdiği Silent Hill 2 Remake duyuruldu, PS5 ve PC’ye geliyor
Sonraki İçerikSilent Hill Transmission’daki tüm yeni oyun duyuruları
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz