Yeni nesil Xbox konsolu Xbox Series X tanıtıldı!

Microsoft'tan sürpriz duyuru

Yeni nesil Xbox'ın adı ve tasarımı belli oldu

Microsoft’un yeni nesil Xbox konsolu Xbox Series X, The Game Awards 2019’da resmen gösterildi.

Bu yılki The Game Awards‘un belki de en büyük sürprizi Microsoft’un yeni nesil Xbox konsolunun adını ve görünümü duyurması oldu. Kod adı Xbox Scarlett olan yeni nesil Xbox, Xbox Series X adını taşıyor ve adından da anlaşıldığı üzere sadece bir konsoldan oluşmuyor.

Daha önceden Microsoft’un yeni nesilde aynı anda iki Xbox birden piyasaya süreceği öne sürülmüştü. Bu iddia doğruluk payı taşıyor gibi gözüküyor. Zira tanıtımda duyurulan konsolun adı birden fazla Xbox’ı işaret ediyor. TGA 2019’daki tanıtımda sadece bir konsol gösterilmiş olsa da, Microsoft’un daha ucuza satmayı planladığı disk sürücüsüz, sadece dijital bir yeni nesil Xbox daha piyasaya süreceği uzun süredir konuşuluyordu. Görünüşe göre, bu konsol 2020’de duyurulacak.

Xbox Series X için detaylı donanım özellikleri de açıklanmasa da, Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer sahneye çıktı birkaç bilgi kırıntısı paylaştı. Buna göre Series X adlı konsol, GPU açısından Xbox One’den 8 kat, One X’den ise yaklaşık 2 kat güçlü olacak. Bu gücünü en sessiz ve en etkili bir biçimde sergileyecek. Ayrıca konsol hem dikey hem de yatay biçimde konumlandırılabilecek.

Bunun dışında, daha önceki sızıntılardan Xbox Series X’in AMD’nin Zen 2 ve Radeon RDNA mimarisini kullanan özel tasarım bir CPU içerdiği biliniyor. Ek olarak Microsoft’un depolama olarak NVMe SSD tercih ettiği, bu sayede yükleme sürelerini büyük ölçüde düşüreceği söyleniyor. Series X’in ayrıca 8K’ya kadar çözünürlük, 120 fps’e kadar kare sayısı, ray tracing ve ekranda oluşan yırtılmaları önlemek adına değişken yenileme hızını desteklediği biliniyor.

The Game Awards 2019 kazananları: Yılın oyunu ödülü sahibini buldu

Öte yandan, bu konsol için geliştirilen oyunlardan biri de duyuruldu. Microsoft’un yakın zamanda bünyesine kattığı Ninja Theory, Hellblade’in devam oyunu Senua’s Saga: Hellblade II‘yi geliştiriyor.

Xbox Series X 2020’nin sonlarına doğru, Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 ile aynı dönemde, piyasaya sürülecek. Henüz her iki konsol için de bir fiyat belirtilmedi.

İşte TGA 2019’daki Xbox Series X’in resmi tanıtım videosu:

KaynakThe Verge
Önceki İçerikGhost of Tsushima’nın çıkış tarihi aralığı yeni fragmanı ile ortaya çıktı
Sonraki İçerikPlayStation 5’in ilk oyunu Godfall duyuruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz